Aktuálne 18.11.2017

O termíne zápasu proti Michalovciam rozhodne ÚLK v utorok

Sobotňajší zápas 16. kola futbalovej Fortuna ligy 2017/2018 medzi MFK Zemplín Michalovce a AS Trenčín odložili. Dôvodom bol nespôsobilý stav hracej plochy, na ktorej stálo množstvo vody.

Hlavný rozhodca Boris Marhefka skontroloval trávnik a rozhodol, že nie je spôsobilý pre zápas. O novom termíne zápasu rozhodne v utorok riadiaci orgán súťaže prezídium Únie ligových klubov (ÚLK).

"Už pred zápasom, keď sme prišli nebolo ihrisko spôsobilé. Za dve hodiny sa to nezmenilo. Nemalo zmysel ďalej čakať, hracia plocha bola nespôsobilá, pre hráčov nebezpečná. Plocha bola podmočená. Boli na nej miesta, kde sa nachádzalo strašne veľa vody a lopta by nemala pohyb," povedal hlavný rozhodca a tréner MFK Zemplín Anton Šoltis doplnil: "Nemám kompetencie odpovedať na túto otázku, možno pršalo viac, no nemalo by sa to stávať. Ten mokrý terén by vyhovoval viac nám ako súperovi, no je tu veľa vody, musíme to rešpektovať. Nebol by to futbal. Hádam nájdeme náhradný termín a odohráme to ešte túto jeseň."

Správa o zrušení zápasu nás nepotešila. Do Michaloviec sme pricestovali už v piatok podvečer. "Je to podmočené, na trávniku stojí voda. S futbalom by to nemalo nič spoločné, ľahko by mohlo dôjsť k zraneniu. Niečo podobné sme zažili už v Banskej Bystrici, kde to po polčase ukončili. Je to rozumnejšie, akoby sme sa tu mali kopať a boli by len samé súboje. Samozrejme, je to škoda hlavne z toho pohľadu, že opäť budeme musieť absolvovať tú dlhú cestu. Uvidíme, či to bude ešte na jeseň, alebo až na jar. Tešili sme sa na zápas po reprezentačnej prestávke, žiaľ, počasie a ihrisko neovplyvníme. Musíme sa sústrediť na to, aby sme sa dobre pripravili na ďalší duel proti Ružomberku. Dúfam, že budeme ešte hladnejší po úspechu," dodal kapitán AS Trenčín Peter Kleščík.

Akonáhle rozhodca Boris Marhefka rozhodol o zrušení zápasu, predstavitelia klubu si sadli za jeden stôl s návrhmi o náhradnom termíne. Dohoda zatiaľ nepadla, konečné slovo tak bude mať riadiaci orgán Fortuna ligy. "Domáci nám navrhli náhradný termín utorok 28. november. Mali sme desať minút na to, aby sme sa rozhodli. Ide o koniec novembra a vieme, aké má byť v najbližších dňoch počasie. Preto sme s týmto termínom nesúhlasili. Počkáme si na stanovisko ÚLK, ktoré si musí spraviť analýzu stavu a rozhodnúť tak, aby to bolo dobré pre futbal a zdravie hráčov," povedal mediálny manažér AS Trenčín Martin Galajda.

Autor: tasr, profutbal.sk
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa