Aktuality - archiv 26.9.2012

Smutní po prehre, no šťastní, že hrali

Matúš Skovajsa: "Je to pre mňa obrovská motivácia, časom sa chcem stať pevnou súčasťou seniorského tímu"

Po vypadnutí v osemfinále Slovnaft Cupu vychádzali naši hráči zo žilinského štadióna so zvesenými hlavami. Na výrazoch v ich tvárach bolo vidieť veľké sklamanie. Azda jediní, ktorí mali z utorňajšieho zápasu aspoň čiastočne dobré dojmy, boli Matúš Opatovský a Lukáš Skovajsa. Obaja totiž zažili premiéru medzi mužmi v majstrovskom zápase.

Ako prvý do zápasu naskočil Lukáš Skovajsa. Osemnásťročný obranca nastúpil na posledných trinásť minút ako stopér. Na lavičke sedel už v súboji s Banskou Bystricou, no možnosť ukázať svoje schopnosti dostal až pod Dubňom. „Tréner sa ma pýtal, či som pripravený. Moja odpoveď bola jednoznačné áno. Na takúto príležitosť čaká mladý futbalista celý život. Ďakujem mu za prejavenú dôveru. Na jednej strane ma mrzí, že sme prehrali, na druhej som šťastný, že som mohol hrať,“ povedal Skovajsa.

Do kontaktu s loptou sa síce dostal iba niekoľkokrát, no zápas bol pre neho veľkým zážitkom. „Mal som asi štyri lopty. Snažil som sa zachovať chladnú hlavu a hľadať voľných spoluhráčov,“ pridal stoosemdesiatdva centimetrov vysoký odchovanec AS.

Druhým z dvojice členov devätnástky Ľuboša Nosického, ktorí okúsili príchuť súboja s majstrom a obhajcom Slovnaft Cupu, bol Matúš Opatovský. „Deň pred zápasom mi volal náš dorastenecký tréner. Povedal mi, aby som šiel na tréning s prvým mužstvom. Podotkol, že budem v nominácii na zápas. Tajne som dúfal, že zasiahnem aj do zápasu,“ prezradil mladý stredopoliar.

Tesne po góle Davida Depetrisa vymenil na pozícii defenzívneho záložníka Alda Baéza. „Do konca stretnutia zostávalo desať minút. Tréner mi dal za úlohu rozbehať stred poľa. Snažil som sa hrať čo najviac konštruktívne,“ pokračoval Opatovský a jedným dychom dodal: „Nastúpiť v takomto zápase je snom každého mladého hráča. Je to pre mňa obrovská motivácia. Časom sa chcem stať pevnou súčasťou seniorského tímu.“

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa