ASTV 17.1.2024

Príprava | Na úvod prípravy proti druholigovému ETO FC GYŐR

Zverencov trénera Iliju Stolicu čaká prvý zápas zimnej prípravy. Našim súperom bude maďarský druholigista ETO FC Győr. Stretnutie je na programe vo štvrtok o 13:00h a uskutoční sa na ihrisku Akadémie DAC v Dunajskej Strede. Priamy prenos vám prinesie klubová ASTV na svojom oficiálnom YouTube kanály.

ETO FC Győr je tradičnou futbalovou značkou. Je štvornásobným majstrom Maďarska i štvornásobným víťazom Maďarského pohára. V roku 2015 však klub zbankrotoval a nedostal licenciu na účasť v najvyššej súťaži. Zároveň bol preradený do tretej ligy. V sezóne 2016/2017 sa mu podarilo vybojovať si postup do druhej ligy, kde pôsobí doteraz. Aktuálne sa nachádza na druhom mieste tabuľky s päťbodovou stratou na vedúci tím Nyíregyháza Spartacus FC.

Tím zo slovensko-maďarského pohraničia úzko spolupracuje s nikéligovým tímom FC DAC 1904 Dunajská Streda. Győr má zároveň jednu z najúspešnejších mládežníckych akadémií v Maďarsku. Mládežníckymi kategóriami ETO FC Győr prešli pre slovenského fanúšika známe mená ako Zsolt Kalmár, Tamás Priskin alebo slovenský reprezentant Lázsló Bénes. V aktuálnom kádri pôsobí dlhoročný hráč MŠK Žilina Michal Škvarka.

Náš najbližší súper si v prvom zápase zimnej prípravy zmeral sily so slovenským druholigistom FC ŠTK Šamorín, ktorý zdolal rozdielom triedy 3:0. S ETO FC Győr sme sa v klubovej histórií konfrontovali len raz. Pred vstupom do sezóny 2019/2020 sme tento celok z Maďarska zdolali 4:0. 

Autor: astn, foto: ETO FC
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa