Mládež 26.6.2024

Akadémia | Úspešná sezóna pre starších žiakov

Klubová akadémia This is my sen Academy opäť ukázala svoju silu v mládežníckom futbale. Tímy starších žiakov U15 a U14 dosiahli v sezóne 2023/2024 skvelé výsledky, keď si zo súťaží odniesli cenné kovy. Oba tímy ukázali veľký talent a potenciál.

Talentovaná U15 vstúpila do sezóny s ambíciou obhájiť titul, no napokon skončila na druhom mieste v Lige starších žiakov skupiny Západ. "Naša pätnástka je momentálne najtalentovanejšia v žiackej sekcii nášho klubu. Pre sezónu 2023/2024 sme si určili 3 hlavné ciele. Tímový cieľ bol obhájiť titul z predchádzajúceho roku. To sa nám bohužiaľ nepodarilo, nakoľko sme skončili na 2. mieste,“ povedal tréner Peter Číbik. Sezóna však okrem výbornej tímovej práce ukázala aj šikovnosť individualít, ktoré sa prejavili nie len v štatistikách, ale aj v nomináciách: "Skupinový cieľ sme splnili nad očakávania, nakoľko sedem našich hráčov sa dostalo do užšieho výberu Slovenskej reprezentácie do 15 rokov a až 15 hráčov reprezentovalo náš klub v drese Západoslovenského futbalového zväzu. Individuálny ciel sme tak isto splnili, keď sme mali dvoch najlepších strelcov súťaže s 32 a 25 gólmi. Všetci hráči počas sezóny tvrdo pracovali, na každom tréningu a zápase išli vždy až na dno svojich síl. Predvádzali výborné kolektívne, ale aj individuálne výkony. Chcel by som poďakovať aj rodičom, ktorí chodili a podporovali chlapcov na každom zápase. Verím, že viacero hráčov bude naďalej reprezentovať náš klub a v budúcnosti si vybojujú miesto v A-mužstve,“ dodal tréner Číbik

Kategória U14 pod vedením trénera Jaroslava Švajku prešla v sezóne 2023/2024 veľkým posunom vpred. Tréneri sa zamerali na individuálny rozvoj hráčov a budovanie silnej tímovej spolupráce. "Kategóriu U14 som prebral v rozbehnutej príprave, kedy sme sa snažili s asistentom o to, aby chlapci začali vnímať futbal intenzívnejšie, zodpovednejšie a to v tréningu aj v zápasoch. Vedeli sme, že v mužstve máme potenciál, ktorý správnym pochopením toho, čo ako tréneri a aj klub požadujeme, dosiahne výsledky. Individuálny rozvoj hráčov v kombinácii so spoluprácou v tíme boli hlavnou náplňou našej celoročnej práce. V tíme sa postupne profilovali hráčske osobnosti, ktoré udávali tón nielen v tréningovom procese, ale hlavne v zápasoch,“ povedal o procese prípravy tréner Jaroslav Švajka.

V základnej časti súťaže skončili na štvrtej priečke, no v nadstavbovej časti potvrdili svoju kvalitu a obsadili konečné 3. miesto. "Umiestnenie v základnej časti sa mi osobne málilo. Je však fakt, že hoci sme herne boli vyrovnaným súperom, výsledkovo sme to nedokázali pretaviť. V nadstavbovej časti sme opäť potvrdzovali, že patríme k favoritom a na popredné priečky. V dôležitých zápasoch sme boli iba kúsok od úspešného rezultátu, no napokon sme v konkurencií Trnavy, Slovana, Dunajskej Stredy či Moraviec a ďalších obsadili konečné 3. miesto v Lige SZ U14 skupiny západ,“ zhodnotil sezónu tréner U14. Po ligových povinnostiach sa však naša U14 predstavila aj na medzinárodnom turnaji v Kromerizi, kde si zmerala sily s tímami z Čiech, Slovenska a Poľska, kde obsadili rovnako ako v lige 3. miesto: „Porazili sme tohtoročného majstra Slovenska FC Spartak Trnava a so Slovanom sme v semifinále odohrali remízový dramatický zápas s penaltovým neúspešným koncom. Celkovo možno skonštatovať, že ako tím, sme urobili veľký pokrok. Mužstvo má svoju tvár, charakter, silu a po vhodnom doplnení o 2-3 vytypovaných hráčov bude ešte oveľa silnejšie a sebavedomejšie,“ doplnil tréner Švajka.

Autor: tims
Rozpis zápasov
Prípravný, 6.9.2024
FK Pohronie - AS Trenčín
18:00
NIKÉ LIGA, 7. kolo, 14.9.2024
MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 7.9.2024

ASTV | Zostrih z prípravného zápasu proti FK Pohronie

ASTV vám prináša zostrih z prípravného stretnutia proti FK Pohronie (2:3).

A-tím 6.9.2024

Príprava | Prehra proti Pohroniu po penalte v samotnom závere

Zverenci trénera Iliju Stolicu podľahli v prípravnom stretnutí druholigovému...

ASTV 6.9.2024

ASTV | Záznam z prípravného stretnutia FK Pohronie - AS Trenčín

ASTV vám prináša záznam z prípravného stretnutia FK Pohronie - AS Trenčín...

A-tím 5.9.2024

Príprava | Počas repre pauzy si zmeriame sily s Pohroním

Zverencov trénera Iliju Stolicu čaká už tento piatok prípravné stretnutie. V Žiari...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín  Áesko Kantína
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa Upper Austria