A-tím 17.11.2023

A-tím | Samuel Bagín s novým kontraktom

Ďalším hráčom, ktorý sa rozhodol spojiť svoju budúcnosť s AS Trenčín, sa stal Samuel Bagín. Odchovanec našej This is my sen Academy podpísal nový 3 a pol ročný kontrakt. Stále len devätnásťročný obranca by mal tvoriť torzo nášho mladého tímu.

Rodák z Ilavy bol kapitánom majstrovskej devätnástky, ktorá sa predstavila aj v mládežníckej lige majstrov. Z účasti v nej ho vyradilo zranenie kolena. V jarnej časti sezóny 2022/2023 však dostal šancu v A-tíme. Touto ponúknutou príležitosťou naložil tým najlepším možným spôsobom. Do konca jari si pripísal trinásť ligových štartov, v ktorých strelil dva góly. Doteraz nazbieral dvadsať zápasov v našej najvyššej súťaži, ku ktorým pridal aj 4 pohárové. Bagín je zároveň dlhodobo mládežníckym reprezentantom Slovenska a zúčastnil sa aj majstrovstiev sveta do 20 rokov v Argentíne.

"Samo je jedným z top prospektov nášho klubu a už dnes patrí k dôležitým prvkom prvého mužstva napriek jeho mladému veku. Ak bude pokračovať v tvrdej práci a rozvoji jeho potenciálu ako doteraz, tak jeho rola bude časom určite ešte výraznejšia. Úprimne sme veľmi radi, že sa nám podarilo dohodnúť na dlhodobej spolupráci. Nová 3,5-ročná zmluva prinesie Samovi potrebný kľud a čistú hlavu, ktoré sú extrémne dôležité pre hráča jeho veku na ďalší výkonnostný posun. Ako klub sme týmto krokom zároveň jednoznačne deklarovali našu vieru v jeho schopnosti a potenciál rásť ako osobnosť či hráč. Som si istý, že Samo bude ďalším z odchovancov našej akadémie, ktorý zanechá v Trenčíne výraznú stopu a bude príkladom pre jeho nasledovníkov," komentoval športový riaditeľ klubu Andrej Žáčik.

Autor: astn
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 2.5.2024

Fanúšikovia | Zaži rozlúčku s umelou trávou, prihlás sa na 24-hodinovku

Pre všetkých našich priaznivcov sme pripravili veľkolepú rozlúčku s...

ASTV 1.5.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FK Železiarne Podbrezová

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FK Železiarne...

Fanúšikovia 29.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Michalovce v predaji

V 8. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa