A-tím 26.7.2024

A-tím | Pavek ďalším odchovancom s profesionálnym kontraktom

Ďalším odchovancom This is my sen Academy s prvým kontraktom v AS Trenčín sa stal Hugo Pavek. Devätnásťročný defenzívny hráč tak nasleduje ďalších spoluhráčov z ročníka 2005 v A-tíme. "Som veľmi vďačný a cením si dôveru, ktorú do mňa klub vložil. Na mojom prístupe sa však nič nemení. Chcem Trenčínu dokázať, že sa vo mne nemýli", povedal po podpise zmluvy Pavek.

Pavek prišiel do AS Trenčín už ako štvorročný a prešiel si všetkými mládežníckymi kategóriami. Svojimi výkonmi zaujal aj talianskych skautov a Hugo už ako sedemnásťročný okúsil, aké je to byť legionárom. Dva roky hájil farby tímu SPAL 1905 hrajúceho najvyššiu taliansku mládežnícku súťaž Primavera. " Ponuku zažiť taliansku mládežnícku súťaž som nemohol odmietnuť. Bola to škola, za ktorú som nesmierne vďačný. Vkročil som do neznámeho sveta, ktorý mi nastavil zrkadlo. Ukázal mi, aké to je porovnať sa s futbalovou veľmocou, akou Taliansko nepochybne je," vyjadril sa na margo pôsobenia v zahraničí Pavek.

Obranca s výbornými parametrami sa po dvoch rokoch vrátil do svojho materského klubu. Tímu do devätnásť rokov sa po odchode trénera Martina Fabuša ujal Marek Ďanovský. Hugo si v ňom okamžite našiel svoje miesto. "Vrátil som sa medzi mojich bývalých spoluhráčov. Hneď som vycítil, že táto skupina môže niečo dostiahnuť. V priebehu sezóny sme ustálili zostavu a herne nám to začalo sadať," povedal Hugo Pavek. Devätnástka nakoniec v závere sezóny dvíhala nad hlavu pohár Majstrov Slovenska ligy staršieho dorastu. "Titul vychádzal od každého jedného hráča i člena realizačného tímu. Hrali sme dominantne a útočne. Bola to skvelá sezóna a krásne ukončenie spoločnej cesty nášho ročníka."

Prvá profesionálna zmluva prináša na každého mladého hráča i zvýšené očakávania. Mládežnícky reprezentant Slovenska si je toho vedomý a nebojí postaviť sa k tomuto faktu čelom. "Budem trpezlivo pracovať a čakať na svoju príležitosť. Chcem nazbierať čo najviac skúseností a čo najskôr sa etablovať do systému trénera Stolicu. Zvýšeného tlaku sa nebojím. Tréneri i moji spoluhráči sú mi vždy nápomocní," zakončil rozhovor Hugo Pavek.

Autor: astn
Rozpis zápasov
Prípravný, 6.9.2024
FK Pohronie - AS Trenčín
18:00
NIKÉ LIGA, 7. kolo, 14.9.2024
MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 7.9.2024

ASTV | Zostrih z prípravného zápasu proti FK Pohronie

ASTV vám prináša zostrih z prípravného stretnutia proti FK Pohronie (2:3).

A-tím 6.9.2024

Príprava | Prehra proti Pohroniu po penalte v samotnom závere

Zverenci trénera Iliju Stolicu podľahli v prípravnom stretnutí druholigovému...

ASTV 6.9.2024

ASTV | Záznam z prípravného stretnutia FK Pohronie - AS Trenčín

ASTV vám prináša záznam z prípravného stretnutia FK Pohronie - AS Trenčín...

A-tím 5.9.2024

Príprava | Počas repre pauzy si zmeriame sily s Pohroním

Zverencov trénera Iliju Stolicu čaká už tento piatok prípravné stretnutie. V Žiari...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín  Áesko Kantína
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa Upper Austria