A-tím 25.5.2024

A-tím | Pätica hráčov končí v AS Trenčín

Pred štartom prípravy na nový ročník najvyššej slovenskej súťaže nastávajú v tíme trénera Iliju Stolicu viaceré zmeny. Už dnes je známy odchod pätice hráčov. V budúcej sezóne nebudú obliekať dres nášho klubu Michal Kukučka, Lucas Demitra, Njegoš Kupusovič, Alden Šuvalija a Jesse Akila. Všetkým piatim hráčom vypršal kontrakt s klubom.

"Chlapcom sa v mene celého klubu musíme v prvom rade poďakovať za odvedené služby pre AS Trenčín a celú našu komunitu. Prajeme im len to najlepšie do ďalšej kariéry. Špeciálna vďaka patrí Michalovi (Kukučkovi) a Lucasovi (Demitrovi), ktorí strávili v klube dlhé roky. Prešli našou akadémiou. Dúfame, že nadobudnuté skúsenosti budú zúročovať v ich nových pôsobiskách. Špeciálne treba poďakovať aj Njegošovi (Kupusovičovi), ktorý strávil v klube tri roky a svojím prístupom na ihrisku a mimo ihriska vždy išiel príkladom," povedal športový riaditeľ klubu Andrej Žáčik.

Dvadsaťdvaročný brankár Kukučka prešiel mládežníckou akadémiou klubu This is my sen Academy. Vybojoval si miesto nielen v mládežníckych reprezentáciách a v slovenskom tíme do 21 rokov, ale vypracoval sa aj na oporu prvého mužstva. V bielo-červených farbách odohral 68 ligových stretnutí. Dnes odchádza za novou výzvou vo svojej kariére.

Demitra je druhým z odchádzajúcich odchovancov. Dvadsaťjedenročný mladík si aj vďaka opakujúcim sa zdravotným problémom nenašiel stabilné miesto v zostave prvého tímu. V našom drese odohral 26 ligových zápasov a sedem pridal počas hosťovania v Zlatých Moravciach. Na svojom konte má dva ligové góly.

Kupusovič opúšťa kabínu ako najlepší strelec nášho tímu v minulej sezóne. V tridsiatich ligových stretnutiach sa presadil desaťkrát, čo z neho urobilo šiesteho najlepšieho strelca Niké ligy. Dvadsaťtriročný Srb odohral v našom drese 72 ligových zápasov a strelil 19 gólov.

Dvojica Alden Šuvalija a Jesse Akila sa výraznejšie nepresadila. Prvý menovaný najmä zo zdravotných dôvodov.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 11. kolo, 19.10.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:30
NIKÉ LIGA, 12. kolo, 27.10.2024
AS Trenčín - FC Spartak Trnava
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 20.10.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo stretnutia 11. kola Niké ligy proti MFK Skalica (2:1).

ASTV 20.10.2024

ASTV | Zostrih z 11. kola Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu 11. kola Niké ligy AS Trenčín - MFK Skalica (2:1).

A-tím 19.10.2024

Holúbek | Teraz sú najdôležitejšie body

Náš tím si po obetavom výkone celého mužstva pripísal druhú výhru v tejto sezóne. Jedným z hrdinov...

ASTV 19.10.2024

ASTV | Tlačová konferencia po 11. kole Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase Niké ligy proti MFK...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín  Áesko Kantína
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  mattoni  aarsleff  arena ostrov  laugaricio  bestwebsiteservice.com  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa fajntricko  dobrota