Aktuality - archiv 11.5.2010

Návrat ku kľúčovým okamihom Breukelen Cupu

Depetris: "Vytvorili sme silnú partiu, čo sme v kritických momentoch dokázali aj na ihrisku."

V kabíne AS sa čoraz intenzívnejšie skloňuje blížiaci sa sobotný zápas v Ružomberku. Napriek tomu sú stále živé aj spomienky na víkendový turnaj v Holandsku. V nasledujúcom článku prinášame niekoľko krátkych návratov k vydarenému podujatiu.

Dalibor Rožník – v semifinále proti Ajaxu jedenástkový hrdina, súperovi zneškodnil štyri pokutové kopy

Nič podobné som v živote nezažil a pravdepodobne už ani nikdy nezažijem. Veril som si. Riskoval som strany. Perfektne mi to vyšlo. Po rozstrele som mal neopísateľnú radosť. Zaliala ma vlna eufórie. Priznám sa, po zápase sa mi v očiach vyskytla aj slzička dojatia.

Peter Kleščík – jedno z najpríjemnejších prekvapení turnaja

Turnaj sa mi skutočne vydaril, ale určite nie iba mne. Zahrali sme výborne ako partia. Rástol som spolu s výkonmi mužstva. Vyšlo mi pár dobrých pasov. Je to výsledok tréningov. Týmto herným činnostiam sa často venujeme. Trénujeme krátke i dlhé prihrávky. V príprave sa na tieto činnosti koncentrujem, následne sa to odráža aj v zápasoch.

Martin Ševela – alternujúci asistent trénera

Vekovo som sa do nášho výberu nevpratal, preto som prijal poverenie trénera Guľu a chalanom som pripravoval rozcvičky. Zaujímavá skúsenosť. Myslím si, že chlapci boli na každý zápas veľmi dobre pripravení. V budúcnosti by som si prácu trénera veľmi rád vyskúšal. Viem, že to nie je jednoduché, ale chcel by som to skúsiť. Kým sa však definitívne presuniem na lavičku, dúfam, že ma čaká ešte niekoľko zápasov v úlohe hráča.

David Depetris – najlepší turnajový strelec AS Trenčín

Bol to veľmi zaujímavý turnaj. Nie len z pohľadu výsledkov, ale aj v rámci spevňovania kolektívu. Strávili sme spolu tri dni, čím sa partia utužila. Dobrú atmosféru sme preniesli aj na ihrisko. Nepoddali sme sa ani pri nepriaznivom vývoji v niektorých zápasov. Dvakrát sme prehrávali o dva góly, zakaždým sa nám podarilo nájsť v sebe dostatok vnútorných síl a vyrovnať.

František Kubík – neudržateľné krídlo

Vyšiel mi najmä zápas s Utrechtom. Okolo ich pravého obrancu som prechádzal ako nôž maslom. Už v 12. min musel byť vystriedaný. Bol to zápas, v ktorom mi vyšlo úplne všetko. Darilo sa mi na oboch stranách. Vpravo som veľmi aktívne spolupracoval s Godálom. Boris sa často zapája do ofenzívy. Spolupráca s ním mi vyhovovala. Horšie to bolo v semifinále. Po nešetrnom zákroku súpera som si zranil koleno. Po štyroch minútach sa pre mňa zápas s Ajaxom skončil.

Peter Čögley – semifinálový hrdina

Som veľmi rád, že som vôbec dostal príležitosť zapojiť sa do zápasu. Na súboj s Ajaxom nikdy nezabudnem. Nastupoval som za stavu 0:2. Miesto mi prepustil Boris Godál, od ktorého som prevzal aj kapitánsku pásku. Po krátkom čase na ihrisku som strelil gól. S rukami nad hlavou som vyštartoval oslavovať úspešný zásah. Myslel som si, že sme vyrovnali. Tréneri a spoluhráči ma však rýchlo usmernili a povedali mi, že stále prehrávame o gól. Počas rozcvičky som si totiž nevšimol vlastný zásah Peciara. Bol som v tom, že sme prehrávali iba 0:1. Gól mi dodal ešte viac síl. V závere zápasu som poslal center do šestnástky, ktorý Adi premenil na vyrovnávajúci gól. Po nerozhodnom výsledku nasledovali pokutové kopy a naše víťazstvo. Pri Daliborových zákrokoch som mal zimomriavky po celom tele.

Autor: ms, foto: Ron van Dongen
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa