Aktuality - archiv 30.3.2010

Salinas na stáži v Chelsea nesklamal

Len sedemnásťročný Paraguajčan Jorge Salinas má za sebou inšpiratívny výlet do Londýna.

Len sedemnásťročný Paraguajčan Jorge Salinas má za sebou inšpiratívny výlet do Londýna. Konečnou adresou bolo tréningové centrum jedného z popredných anglických, ale aj európskych klubov - FC Chelsea. O jeho ceste sme vás už dávnejšie informovali. Dnes vám prinášame pocity talentovaného mladíka z návštevy vo veľkoklube. "Pred ôsmimi mesiacmi som prišiel z Paraguaja na Slovensko a za tak krátky čas som sa dostal až do Chelsea," povedal s veľkým úsmevom Salinas.

Cesta nádejného ofenzívneho stredopoliara na Britské ostrovy sa uskutočnila vďaka kontaktom majiteľa AS Trenčín Tschena La Linga so športovým riaditeľom Chelsea Frankom Arnesenom. "Nešlo o klasickú skúšku. Táto návšteva je skôr súčasť športového vývoja hráča. Pomohli sme mu zažiť ako to funguje a chceli sme ho ďalej motivovať," povedal marketingový manažér klubu Igor Schlesinger, ktorý Salinasa v Anglicku sprevádzal. Salinas bol niečím ako ambasádorom AS. "Mal ukázať, čo v ňom je. Taktiež prezentovať našu prácu. Ak by nebol pripravený, nebol by to dobrý signál pre Chelsea."

Salinas napokon nesklamal. V utorok ráno absolvoval tréning s rezervou a popoludní fyzické testy. To najlepšie však malo ešte len prísť. V stredajšom zápase proti rezerve Charltonu sa prezentoval dvoma gólovými prihrávkami. Bol aj pri ďalšom góle, no ten rozhodcovia napokon neuznali. Napriek tomu sa vrchovatou mierou podieľal na víťazstve "svojho" tímu 3:2. "Celé to prinieslo jednu zaujímavú vec. Každý by čakal, že na prvom tréningu sa doslova roztrhá. Jorge je ale natoľko vyspelý, aby pochopil, že zápas bol zo všetkého najdôležitejší. Na tréningu neukázal všetko, čo v ňom je. Počas spomenutého stretnutia to bol celkom iný Salinas," prezradil Schlesinger.

V posledný deň pobytu na ostrovoch navštívil Salinas aj Stamford Bridge, dovtedy prebiehalo všetko v tréningovom centre Chelsea. V areáli s 36 ihriskami sa počas celého týždňa pripravuje aj prvý tím. "Rezerva a premierligové mužstvo obývajú rovnaký komplex. Druhá časť patrí mládežníkom. Vďaka tomu sme míňali hráčov, ktorí z rôznych dôvodov neboli nominovaní na zápas Ligy majstrov, ako Čech, Ferreira, Essien, Cole," hovorí Salinas a evidentne sa mysľou vracia späť do Londýna. Na záver sa vracia k prehliadke domovského stánku "The Blues". "Boli sme v miestnosti, kde hráči slávnostné podpisujú nové kontrakty. Tú podstatnú stoličku som však radšej obišiel. Na to je ešte čas. Chcem si to vyskúšať naostro," povedal Salinas a my mu držíme palce. Taktiež ďakujeme Nemanjovi Matičovi, ktorý sa dvojice "Trenčanov" ujal.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa