Aktuality - archiv 25.3.2010

Hrá sa ešte o veľa bodov, teraz rozhodnutie nepadne

Adrián Guľa k náhrade za Ševelu: „ Možností je veľa, teraz len vybrať tú správnu.“

Zápas jari. Aj takýto prívlastok dávajú mnohí sobotňajšiemu prvoligovému zápasu AS Trenčín na ihrisku Zlatých Moraviec. Tréner Adrián Guľa s tým však príliš nesúhlasí. „Stále sa hrá o veľa bodov. Určite to nebude stretnutie, v ktorom môžete všetko získať, alebo naopak stratiť. Chalani však túžia po úspechu. Otočím to. Odteraz je už každý zápas dôležitý, podobne ako v hokejovom play-off,“ nechal sa počuť trenčiansky kormidelník a doplnil: „Musíme sa presadiť našou hrou. Zo súpera ide rešpekt, má svoju silu a kvalitu. Vieme však kde ich tlačí topánka, a práve to sa budeme snažiť využiť. Verím, že to chalani zvládnu.“

Realizačný tím AS musí riešiť menšiu komplikáciu. Po žltej karte v domácom súboji s rezervou MFK Ružomberok, bude tímu chýbať kapitán Martin Ševela. Dôvodom sú štyri žlté karty. „Ide o normálne veci. Človek s tým musí počítať. Ševa s nami samozrejme cestuje, je predsa osobnosťou tímu. Chalani chcú drieť aj za neho,“ povedal Guľa.

Kormidelník AS Trenčín nerobí zo sobotňajšieho stretnutia príliš veľkú vedu. Taktické manévre necháva bokom. Dokonca prezradil najpravdepodobnejšie alternatívy na zacelenie diery v strede obrany pri absencii skúseného stopéra. „Máme z čoho vyberať. Marušinec odohral zápas, po ktorom nám zamotal hlavy. Môžeme to vyriešiť aj skúsenosťou. V tom prípade by sme použili Knappa. Máme však ešte ďalšie dve alternatívy. Je toho viac. Máme to ako poskladať. Možností je veľa, teraz len vybrať tú správnu,“ komentoval mladý tréner, rovnako ako celý tím, tešiaci sa na výborný zápas a jeden z vrcholov jari.

Hoci len dvadsaťročnému Marušincovi chýba zápasová prax, v stredajšom súboji s Ružomberkom sa ukázal vo veľmi zaujímavom svetle. Vyhrával hlavičky, vedel rozohrať, ale nechýbal mu ani patričný dôraz. „Ukázal, že je schopný zvládať dané úlohy. To, čo sme od neho chceli, splnil do bodky. Dokonca to ešte aj vyšperkoval. Začal jednoducho, ale potom išiel aj do ťažších vecí,“ komentoval Guľa. K    alternatíve s Knappom dodal: „Vie usmerniť hráčov. Nielen verbálne, ale aj istotou na lopte.“ Po pauze pre karty sa vracia Peter Kleščík.

Autor: mg, foto: peter kapusta
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa