Zápasy - archiv 20.3.2010

Proti Dolnému Kubínu remíza rovnajúca sa prehre

AS Trenčín – MFK Dolný Kubín 1:1 (0:1).

AS Trenčín si po dvoch víťazstvách v úvode jarnej časti sezóny zaknihoval prvú remízu. Zverenci trénera Adriána Guľu doma nečakane zaváhali s Dolným Kubínom, keď iba remizovali 1:1 (0:1). Na gól hostí z konca prvého polčasu dokázali odpovedať po úpornej snahe až v závere stretnutia. Následne im nezostalo dostatok času na obrat v stretnutí.

Už úvodná štvrťhodina naznačila, že Trenčanov nečaká ľahké sústo. Úvodný drvivý tlak neprišiel a pred očami takmer tisícky fanúšikov sa odohrával boj prevažne v strede poľa. V 22. min zazmätkoval hosťujúci Čarnota, ktorý „malou domov“ poriadne vystrašil Trabalíka. Brankárovi Dolného Kubína pomohli pri zázračnom zákroku aj jeho centimetre. O dve minúty neskôr unikal na opačnej strane Cicman, no Godál mu stačil loptu odkopnúť. Po nasledujúcom závere odhlavičkoval do bezpečia Ševela. Takmer po polhodine hry vystrihol ukážkové nožničky Hlohovský, no lopta skončila na brvne Trabalíkovej brány. V 32. min predĺžil Gergelov aut Adi na nabiehajúceho Ševelu, ale tesne pred kapitánom AS poslal loptu na roh jeden z hosťujúcich hráčov. Päť minút pred koncom prvého polčasu dostal mäkký center do šestnástky Straka, ale loptu si nespracoval. O chvíľu neskôr unikol domácej obrane Cicman, no Volešák stačil včas vybehnúť. Trenčania akoby nebrali hrozby súpera vážne a prišiel zákonitý trest. V poslednej minúte prvej polovice duelu sa ocitol za chrbtom celej domácej defenzívy striedajúci Savič a presným lobom otvoril skóre stretnutia.

Druhý polčas sa hral už iba pod taktovkou AS. Hostia svoje náznaky brejkov nedotiahli do úspešného konca, keďže mali v hlavách v prvom rade myšlienky na ešte pozornejšiu defenzívu. Nápaditosť a kombinácie Trenčanov však končili v bezpečnej vzdialenosti pred pokutovým územím Dolného Kubína. V prípade centrov do šestnástky ovládol vzdušný priestor obrovitý Trabalík. V 56. min sa po štandardnej situácii dostal do streleckej pozície Hlohovský, ale húštinu tiel neprestrelil. V 83. min Horváth nastrelil z diaľky iba ľavú žrď. Na opačnej strane s dobrou streleckou pozíciou naložil veľmi chabo Jaworek. V 88. min prišlo predsa len vyrovnanie. Loptu do siete doslova prepasíroval Ševela. Skóre stretnutia sa už nezmenilo napriek snahe AS a šanci hosťujúceho Mareka Kubalu.

AS Trenčín – MFK Dolný Kubín 1:1 (0:1)

Góly: 88. Ševela - 45. Z. Savič

Žlté karty: 58. P. Straka, 60. Kleščík - 90. Marek Kubala

Domáci: Volešák - Godál, Kleščík, Ševela, Valla (64. F. Kubík) - V. Horváth - Pavol Straka, Gergel (46. Štefánik), Hlohovský - Salinas - Adi (78. Mazán)

Hostia: Trabalík - Čarnota, Drengubiak, Jurky, Minarčík (35. Z. Savič) - L. Bakoš - Dutka, Čarnota, Siman (25. Marek Kubala), Jaworek - Cicman (90.+ Lejko)

Rozhodovali: Eperješí - Bobko, Jenčura

Divákov: 963

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa