Aktuality - archiv 15.3.2010

Hlohovský verí, že tím máme najlepší

Filip Hlohovský: „Všetci sem prídu brániť. Je jedno či ide o prvý alebo posledný tím.“

Zverenci trénera Adriána Guľu sa po nečakane hladkom víťazstve na ihrisku Michaloviec doma na Sihoti natrápili s nováčikom z Liptovského Mikuláša. Aktuálne piaty tím druhej najvyššej súťaže prehral iba o jediný gól (2:3), keď úspech slávil najmä vďaka pozornej obrane. „Všetci sem prídu brániť. Je jedno či ide o prvý alebo posledný tím. Stále hráme do plných. Niekedy nám padne, do čoho kopneme, inokedy to je tvrdo vydreté. Dôležité sú však jedine tri body,“ vracia sa k víkendovému zápasu Filip Hlohovský.

Stále nádejný zakončovateľ otvoril skóre stretnutia, ale hostia aj vďaka podbehnutiu lopty zo strany brankára Volešáka v druhom polčase vyrovnali a zdalo sa, že získajú pevnú pôdu pod nohami. „Po góle na 1:1 sa akoby zbláznili. Mysleli si, že môžu niečo uhrať a vtedy sme ich dorazili. Škoda iba gólu na 2:3. Nemôžeme faulovať v tak nebezpečnom priestore pred šestnástkou. Súper dal kontaktný gól a bola z to dráma,“ pokračuje člen reprezentačnej dvadsdaťjednotky.

Najdôležitejšou úlohou realizačného tímu pred sobotňajším domácim stretnutím s Dolným Kubínom bude nájsť recept na striktne obrannú hru súperov prichádzajúcich pod Čákov hrad. Tak ako futbalisti z Liptova, aj tí z Oravy prídu pravdepodobne s jediným úmyslom. „Na tréningoch sa tomu venujeme. Veľa sa o tom rozprávame. Niekdy to ide, inokedy nie. Ťažko sa ale hrá, keď na dvadsiatich metroch ideme do desiatich hráčov súpera. Musíme to však zvládať a zbierať body,“ komentoval Hlohovský.

Podľa mladého strelca je najväčším problém tímu uložený v hlavách. „V ničom inom to nebude a my to musíme prekonať. Podľa mňa máme najlepší tím v lige. Musíme sa sústrediť na každú loptu. V Michalovciach to bolo super, no s Liptovským Mikulášom zas akési strnulé. Vedeli sme, že musíme vyhrať, preto to bolo ťažšie,“ priznáva na záver trenčianska „trinástka“.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa