ASTV 18.12.2020

Klub | Predstavili sme nové logo a zjednotenú históriu trenčianskeho futbalu

Futbal priniesol mestu Trenčín desiatky rokov emócií, vášne, hrdosti a spolupatričnosti. Ako jedno z najstarších miest na Slovensku sa pýšime futbalovou tradíciou siahajúcou až do roku 1904. Skôr kopali do guľatej koženej len v Prešove, Bratislave a Košiciach.

Prezentácia nového loga | Jeden Trenčín, jedna história


„AS Trenčín prijal už dávno zodpovednosť nielen za pokračovanie futbalového príbehu pod Čákovým hradom, ale aj za udržanie tradície a odkrývanie historických väzieb siahajúcich do súčasnosti. Skladanie mozaiky pri príležitosti vydania knihy "110 rokov" nám dalo po prvý raz ucelený pohľad na trenčiansku futbalovú históriu, ktorá dáva pevné základy pre súčasný klub,“ píše sa v tlačovej správe klubu k piatkovej tlačovej konferencii.

„Sieň slávy trenčianskeho futbalu začala pred siedmimi rokmi nielen odhaľovať futbalové príbehy a legendy minulosti, ale spájať úspešnú históriu futbalu v Trenčíne. Dnes sa nám aj vďaka tomuto úžasnému večeru podarilo zjednotiť trenčiansky futbal pod jednou značkou. Plníme tak svoj záväzok voči minulosti a našim predchodcom. Keď raz budeme odovzdávať štafetu našim nasledovníkom, odovzdáme aj nespochybniteľne úspešnú minulosť.“

Prečo zmena? Doterajšie logo klubu dlhodobo nespĺňalo nielen historickú hodnotu, ale nenieslo ani odkaz na tradície. Rovnaké nedostatky napĺňala aj farebná kombinácia. Pri plánoch na zmenu sme museli nájsť vhodný čas a prevedenie, aby reprezentovalo trenčiansky futbal na dlhú dobu.

Prečo prišiel vhodný čas práve teraz? Návrat do Trenčína je spojený s novým začiatkom. Výstavba nového štadióna priniesla vhodný čas na premenu tváre klubu.

Prečo práve "T"? Históriu futbalu v Trenčíne spája nepretrhnutá línia. Práca klubov na seba nadväzovala. Staré kluby tvorili základy a podhubie pre rodiace sa. Hľadali sme symbol reprezentujúci celý trenčiansky futbal naprieč históriou trvajúcou 116 rokov. Logo "T" prepája nielen históriu, ale všetky športy, ktoré dnes fungujú pod hlavičkou AS. Klub doma a v zahraničí reprezentuje mesto a región. Chceme byť naďalej silnou a úspešnou lokálnou značkou, ktorá spája fanúšikov z nášho mesta a nášho kraja. Najsilnejším a signifikantným menovateľom tohto regiónu je znak "T".

Prečo Pergamen? Po prvý raz sme prizvali k tvorbe vizuálov externú spoločnosť. Štúdio Pergamen je špičkou v tomto ohľade na Slovensku. Obrazne povedané – pomohlo nám vystúpiť z „kruhu“. Tak ako to bola výzva pre nás, boli sme my výzvou pre Pergamen. Športové prostredie bolo pre štúdio novým teritóriom. Viac o tvorbe loga nájdete v samostatne pripravovanom texte. 

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa