A-tím 23.11.2020

Letenay | Všetko pozitívne kazí, že sme zostali bez bodu

Prvý ligový zápas v tomto ročníku má po víkende na svojom konte Lukáš Letenay. Stále iba devätnásťročný mladík nastúpil po takmer rok trvajúcej pauze spôsobenej zraneniami. Napriek tomu, že mu chýba zápasová prax, proti Žiline sa nestratil. Na hrote útoku prikryl množstvo lôpt a bojoval do záverečného hvizdu.

„V prvom rade musím poďakovať trénerovi, že po dlhom čase bez futbalu som dostal šancu. V úvode to bolo ťažké, ale napokon som sa dostal do zápasového tempa. S pribúdajúcimi minútami prišla aj sebadôvera. Užil som si to. Nechal som tam sto percent,“ povedal Letenay.

Odchovanca bratislavskej Karlovky, ktorý prišiel do Trenčína pred takmer piatimi rokmi, potešil návrat na trávnik. O to viac ho mrzela prehra. „Všetko pozitívne kazí, že sme zostali bez bodu. Musíme ale pokračovať touto cestou. Nemôžme striedať dobré a zlé zápasy. Ťažko potom fanúšikov pritiahneme na svoju stranu.“

Rozhodujúcim faktom z pohľadu mladého útočníka bola efektivita v útoku. „Je to na mne, krídelníkoch a ďalších ofenzívnych hráčoch, aby sme dali góly. Práve kvalita útočnej fázy a efektivita Žiliny rozhodli,“ povedal Letenay. V prvom polčase mu chýbalo po akcii Kadáka možno desať centimetrov k zakončeniu, Gajdošov pokus zastavil jeden z hráčov súpera na bránkovej čiare a Križan trafil hlavičkou bezmocného domáceho brankára.

Viacero mladých odchovancov dostáva príležitosť v drese prvého mužstva. Je to však práve v čase, keď sa tímu nedarí. „Nie je to najpríjemnejšie, ale môj cieľ je jediný. Chcem, aby toto mužstvo vyhrávalo. Robím všetko preto, aby som pomohol. Odkedy som sa vrátil do tréningového procesu, nič iné ma nezaujíma. Myslím si, že je len otázka času, kedy začneme vyhrávať. Musíme ale pracovať ako počas posledných dvoch týždňov,“ dodal Letenay.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa