Aktuality - archiv 22.2.2010

Godál i Gergel s narastajúcou formou

Boris Godál: "Post pravého obrancu mi vyhovuje."

Séria prípravných zápasov na jarnú časť súťaže je minulosťou. Posledným rivalom AS bola v sobotnom meraní síl Žilina. Súboj síce vyznel jednoznačne pre lídra Corgoň ligy, napriek tomu sa ale objavilo veľa pozitívnych prvkov aj na strane zdolaných.

Výborný zápas odohral Boris Godál. V úvode zimnej prípravy sa pritom nevýslovne trápil. Nedarilo sa mu prakticky v ničom. S pribúdajúcimi zápasmi sa ale dostával späť do vrcholnej formy. „Problém bol asi v hlave. Neustále putovanie po rôznych postoch mi zjavne nepomohlo. Nevedel som sa usadiť. Som rád, že Adrián Guľa mi konečne našiel stabilný post. Často sa o týchto veciach bavíme a mám pocit, že nielen debaty, ale najmä pravidelné nastupovanie na pozícii pravého obrancu mi pomáhajú,“ rozhovoril sa spoľahlivý defenzívny hráč.

Posledný zápas prípravy býva vždy akousi próbou pred prvým súťažným kolom. „Pojem generálka sme tentoraz z predzápasového slovníka vynechali. Tréneri nás nabádali k maximálnemu nasadeniu vo všetkých zimných dueloch. Dá sa povedať, že generálkou bol každý zápas. Chápem, v lige nás čakajú kvalitatívne odlišní súperi, ale konfrontáciu so Žilinou som uvítal. Súboj so silným rivalom nás pred prvým ligovým zápasom nabudil,“ neskrýval dopad víkendového duelu na kabínu zástupca kapitána AS.

V súboji s MŠK bola na roztrhanie najmä jeho – teda defenzívna – formácia. Žilinčania ju zamestnávali viac ako výdatne. „Opäť sme sa presvedčili, že Žilina je niekde inde ako my. Na druhej strane, to ale z našej strany nevyznelo úplne beznádejne. Áno, inkasovali sme síce štyrikrát, ale niektoré strely, po ktorých sme dostali góly, sa rodia hádam raz za sezónu. Triafali to skutočne fantasticky,“ pochválil efektivitu i efektnosť súpera Godál.

Ďalším hráčom, ktorého forma má vzostupnú krivku je Roman Gergel. Pred mesiacom to bol iba tieň technicky vybaveného stredopoliara. Postupne však jeho výkonnosť narastala. „Úvod zimnej prípravy ma skutočne nezastihol v dobrej pohode. Neviem. Možno sa na tom podpísala aj choroba. Nevedel som sa do toho dostať. Postupne som sa ale vracal do formy. Proti Opave to už bolo celkom v pohode,“ naznačil kulminujúcu výkonnosť jeden z najtechnickejších hráčov v súťaži, ktorý dal v poslednom prípravnom zápase dokonca i gól. „Chcel som využiť ťažký terén. Snažil som sa vystreliť tak, aby lopta pred brankárom skočila. Na jeho smolu to ešte jeden z hráčov v múre tečoval,“ opísal presný zásah do Dúbravkovej siete dôležitý hráč AS.

Po Gergelovom góle vyhrávali Trenčania nečakane 1:0. Po niekoľkých sekundách však svietil na ukazovateli skóre opäť vyrovnaný stav. „Nemalo by sa to stávať. Proti ťažkému súperovi sme dali gól. Namiesto toho, aby sme si začali veriť, sme z protiútoku inkasovali,“ krútil po zápase hlavou slovenský reprezentant do 21 rokov.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa