Aktuality - archiv 8.2.2010

V boji o miesta pokračuje kvarteto dorastencov

Samuel Štefánik: "Šanca udržať sa v mužstve určite existuje"

Samuel Štefánik, Jakub Holúbek a Patrik Mišák. Opory staršieho dorastu AS, ktorému po jesennej časti patrí druhá priečka v najvyššej súťaži, sa do tréningového procesu prvého mužstva zapojili už dávnejšie. Pred odchodom na sústredenie v Uherskom Hradišti ich doplnil ďalší z nádejných trenčianskych mladíkov Tomáš Malec. Všetkých štyroch čaká vôbec prvé veľké sústredenie so seniorským mužstvom.

"Celkom sa teším. Bude to pre mňa opäť niečo nové," povedal tesne pred odchodom autobusu smer Slovácko stredopoliar Holúbek. Nielen doterajšie a nasledujúce prípravné zápasy, ale aj samotný tréningový proces rozhodnú o podobe kádra pre jarnú časť sezóny. "Šanca udržať sa v mužstve určite existuje. Či ju využijem, záleží iba na mne," doplnil ďalší z mladíkov bojujúcich o miesto v strede poľa Štefánik.

Optimizmus mladíkom vlieva aj postoj trénera Adriána Guľu. Ten je s prístupom dorastencov spokojný a viackrát sa vyjadril, že určite nie sú v mužstve iba do počtu. "Som rád, že tréner nás berie. Môžeme sa pobiť o miesta. Aj vďaka tomu verím, že by som mohol zostať v tíme," komentoval Holúbek cítiaci, že boj o miesta sa začína priostrovať: "Cítiť to aj na tréningoch. Chalani hrajú tvrdšie, rýchlejšie a snažia sa presadiť. Hrajú o svoje posty."

Po odchode elitného strelca Davida Depetrisa sa o jeho hernú a gólovú porciu môžu uchádzať aj dvaja nádejní útočníci - Mišák a Malec. "Teším sa a zároveň som z toho trochu nervózny," povedal pred odchodom Mišák zvykajúci si s pribúdajúcim časom na rýchlejšie tempo a tvrdšie súboje. Napriek iba sedemnástim rokom silové resty nemusel mať takmer dvojmetrový Malec. "Neviem si predstaviť, čo ma čaká. Uvidíme ako to dopadne. Chalani z dorastu hovoria, že to je rýchlejšie a taktiež tvrdšie. S tímom absolvujem prvé tréningy, tak až potom môžem odhadovať svoje šance. V devätnástke som síce spokojný, ale rád sa pobijem aj o miesto v prvom tíme," dodal na záver vytiahnutý strelec.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa