Aktuality - archiv 3.2.2010

Zimná príprava v znamení sústredení v Uherskom Hradišti

Dorastenci Ivicze s Vozárom si napriek mrazivému počasiu sústredenie pochvaľujú.

AS Trenčín pripravil v aktuálnom zimnom období sériu sústredení až pre deväť tímov zo štruktúry klubu. „Okrem seniorského mužstva sme do programu zaradili aj štyri dorastenecké a štyri žiacke výbery. Všetky sústredenia sú situované do neďalekého Uherského Hradišťa, kde nám vo všetkých smeroch vyšli maximálne v ústrety,“ informoval manažér mládeže Pavol Cobori.

Ako prví okúsili pohostinnosť neďalekého moravského športového komplexu výbery do 19 a 18 rokov. „Našu skupinu tvorilo 17 hráčov, ďalej dvaja brankári a traja členovia realizačného tímu,“ rozhovoril sa tréner devätnástky Radúz Dorňák. Jeho tím strávil v tréningovom areáli posledný januárový týždeň. „Sústredenie splnilo všetky naše očakávania. Personál nám poskytol stopercentný servis. Regenerácia, tréningový proces, videoprojekcia, zloženie stravy. Všetko presne podľa našich požiadaviek,“ pochvaľoval si úroveň služieb spokojný tréner.

O našich dorastencov sa personál staral špičkovo. K absolútnej dokonalosti chýbalo iba pár stupňov na teplomery navyše. „Bola tam riadna zima, ale inak to bolo fajn,“ usmieval sa bezprostredne po príchode na Slovensko Peter Vozár. „Najmä večerné tréningy v mrazivom počasí stáli za to,“ striasol sa talentovaný defenzívny záložník pri spomienke na mínusové hodnoty ešte aj s odstupom času vo vykúrených útrobách trenčianskeho štadióna. „Po tréningoch sme sa tešili predovšetkým na regeneráciu. Tvorilo ju osem sáun, bazén a dve vírivé vane. Po tréningoch v arktických podmienkach bola najväčšia bitka o saunu,“ doplnil spoluhráča Erik Ivicze.

Onedlho 19 ročný hráč sa usadil v obrannej línii Dorňákovho tímu. Okrem blahodarných účinkov horúceho vzduchu či vírivej kúpele ocenil aj ďalší zaujímavý prvok. „Dvakrát sme mali sledovanie videa. Tréneri nám premietali špeciálne cviky. Každý z nás si mal zapamätať jedno cvičenie. Na nasledujúcom tréningu sme ho v praxi predvádzali ostatným chalanom,“ vysvetľoval prenášanie teórie do reality Ivicze. Jeho spoluhráč Vozár doplnil: „Pozerali sme tréningy holandských mládežníckych akadémií. Niektoré veci sa snažíme preniesť aj do našej prípravy. Holanďania dávajú obrovský dôraz na techniku. Aj my sme sa snažili čo najviac cvičení robiť s loptami.“

Súčasťou sústredenia bol aj modelovaný zápas s Hlučínom rozdelený na tri časti. Zrodil sa v ňom nerozhodný výsledok 1:1. „Hralo sa na klzkom teréne, čiže herná stránka nebola ideálna, ale z pohľadu kondičnej prípravy zápas splnil všetky očakávania,“ zhodnotil na záver slovensko – moravskú konfrontáciu Radúz Dorňák.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa