A-tím 28.7.2020

FL | Ligu odštartujeme 8. augusta pod Čebraťom

Nový ročník Fortuna ligy odštartuje 8. augusta. V jesennej časti odohráme osemnásť zápasov a na jar zvyšné štyri základnej časti najvyššej domácej súťaže. Ligu odštartujeme na ihrisku MFK Ružomberok. Posledné kolo jesene je na pláne 15. decembra.

Počas jesene odohráme deväť domácich zápasov na štadióne MŠK Žilina. Postupne privítame pod Dubňom tímy Zlatých Moraviec, Žiliny, Slovana Bratislava, Nitry, Senice, Pohronia, Ružomberka, Serede a Michaloviec. Na jar by sme sa radi vrátili na domáci štadión na Sihoti. Práve preto sú v predaji permanentky iba na zápasy naplánované od augusta do decembra.

Podstatnou zmenou bude povolenie piatich striedaní. Medzinárodná futbalová federácia povolila túto možnosť po vypuknutí pandémie ochorenia COVID-19 a predĺžila túto možnosť na celý nasledujúci ročník. Kluby Fortuna ligy sa rozhodli túto alternatívu využiť a tréneri tak budú môcť v troch prerušeniach hry vystriedať spomenutý počet hráčov.

Fortuna liga sa bude hrať opäť pred kamerami televízie Orange Šport. Ďalšie rokovania sú otvorené. Preto sa ešte bude upravovať program ligy, ktorí ovplyvnia plány televíznych spoločností a zápasy klubov v Európe.

Liga sa po 22. kole opäť rozdelí na skupinu o titul a skupinu o udržanie sa. Majster postúpi do predkôl Ligy majstrov. Tímy na druhom a treťom mieste si vybojujú účasť v predkolách Európskej ligy. Ďalšiu miestenku obsadí víťaz Slovnaft Cupu, alebo víťaz baráže o posledné miesto v pohároch. Posledný tím vypadne a predposledný pôjde do baráže o Fortuna ligu.

Autor: astn, fl
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa