florbal 22.5.2020

Florbal | Juniori sa vrátili do celoštátnej extraligy

Juniorskí florbalisti AS Trenčín sa po roku strávenom v regionálnej súťaži vracajú do celoštátnej extraligy. Nahradia FBK Hornets Mútne. Tím zo severu Slovenska sa do nasledujúceho ročníka najvyššej súťaže neprihlásil.

„Treba poďakovať vedeniu klubu, že sa rozhodol využiť ponúknutú príležitosť. Celý juniorský tím je pripravený spraviť maximum, aby zúročil túto šancu vo svoj prospech. Dúfal som, že účinkovanie v extralige si vybojujeme športovou cestou, ale súčasná situácia nám niečo také neumožnila,“ povedal tréner juniorov Martin Voštiar.

Mútne nevie po odchode kvalitného ročníka zostaviť dostatočne silný tím. Preto sa rozhodlo ponúknuť licenciu FBK AS Trenčín. „S predsedom FBK Hornets pánom Kapičák sme hovorili po prvý raz vypuknutí pandémie. V závere minulého týždňa sme vycestovali do Mútneho a veľmi rýchlo sme sa dohodli. Spokojné boli obe strany. Aj touto cestou chcem pánovi Kapičákovi poďakovať za ústretové a korektné jednanie,“ povedal šéf nášho klubu Juraj Matejka.

Florbalisti AS Trenčín hrali juniorskú extraligu v rokoch 2017/2018 a 2018/2019. V prvom prípade nepostúpili do play-off po prehre v poslednom kole základnej časti. Ďalší ročník znamenal vypadnutie z extraligy.

„Nevstupujeme do ligy len preto, aby sme sa jej zúčastnili. Chceme patriť medzi popredné tímy. Konkrétne ciele si ale zatiaľ nechám pre seba. Cesta je dlhá. Preto už od najbližšieho pondelka začíname týždenným testovaním hráčov. Následne sa pustíme do spoločnej prípravy,“ pokračoval tréner Voštiar.

Úroveň juniorskej extraligy je výrazne vyššia ako kvalita regionálnej ligy. „Najvyššia juniorská súťaž má svoju úroveň. Nasadenia je dokonca vyššie ako v jej mužskej obdobe. V uplynulom ročníku zaznamenali naše mládežnícke tímy obrovský progres. V nastolenom trende budeme pokračovať. Cieľom je vychovávať hráčov pre seniorský tím. Podmienky máme jedny z najlepších na Slovensku. Výsledky v mládežníckych kategóriách chceme dostať na rovnakú úroveň. Pomôcť nám môžu aj skúsenosti z juniorskej extraligy,“ povedal na záver Voštiar.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa