Aktuality - archiv 10.1.2010

Úspešný štart Trenčanov v Tipsport lige

Vo víkendovom zápase potešil celý tím, tréner vysokú výhru preceňovať nechce.

Trenčín sa počas víkendu premiérovo zapojil do prestížnej zimnej súťaže Tipsport liga. V súboji s Petržalkou sa futbalisti AS prezentovali sľubným výkonom. V daždivom počasí predvádzali rýchle a moderné kombinácie, z ktorých sa zrodilo päť gólov a ďalšie šance. Výhra 5:2 nad účastníkom Corgoň ligy je veľmi príjemným vstupom do prípravy, tréneri i hráči si však uvedomujú, že precenenie výsledku by sa nemuselo vyplatiť.

„Ani neviem, či máme hráčov pochváliť, alebo nie,“ začal Adrián Guľa svoje pozápasové hodnotenie. „Na jednej strane nás výkonom veľmi potešili, na opačnej si uvedomujeme, že pracujeme s veľmi mladým tímom a neradi by sme ich hneď v úvode prípravy prechválili,“ vyberal na tlačovej besede slová zamyslený tréner. Zdôrazňujúc, že súboj s Petržalkou bol iba prvým zápasom a že príprava a najmä jarná súťažná časť, budú ešte veľmi dlhé, pustil sa do vymenovávania pozitívnych poznatkov. „Predviedli sme dobrý výkon. Hrali sme priamočiaro, vypracovali sme si množstvo dobrých príležitostí. Potešili ma viaceré individuálne výkony. Do základnej zostavy zapadol veľmi dobre napríklad mladý Samko Štefánik,“ pochválil aktívneho záložníka šéf lavičky.

Mladý stredový hráč nabehal na trávniku Rapidu množstvo kilometrov. Napriek tomu, že bol v 78. min striedaný Marušincom, patril mladík s dvoma pľúcami medzi hráčov s najvyšším počtom nabehaných kilometrov. „Hralo sa mi veľmi dobre. Viaceré akcie a prihrávky mi skutočne vyšli. Napriek tomu viem, že nejednu loptu som aj pokazil. Musím sa ešte zlepšovať,“ nelietal vo hviezdach devätnásťročný Štefánik bezprostredne po stretnutí. Do obrany Petržalky vyslal spoluhráčom niekoľko finálnych pasov a pokúšal sa aj o zakončenie.

Ďalším prekvapením bol bezstarostný výkon Petra Mazána. Po dovolenkách prišiel na Sihoť v maximálnej pohode, ktorú pretavil aj do sobotného zápasu. „Do ničoho sme ich nepustili. Normálne sme ich rozobrali,“ neodpustil si svoju typickú uštipačnú poznámku vitálny ofenzívny hráč. Počas zápasu ho bolo plné ihrisko. Nielenže pripravil kolegom tri góly, ale s hráčmi súpera zvádzal jeden osobný súboj za druhým. Väčšina sa končila v prospech futbalistu AS.

Duel si užíval aj Filip Hlohovský. V posledných rokoch jeden z najpravidelnejších strelcov Trenčína sa napriek piatim gólom v sieti Petržalky do streleckej listiny nedostal. „Vôbec mi to nevadí. Dúfam, že góly vytiahnem v dôležitejších súťažných zápasoch,“ usmieval sa v kabíne krátko po zápase. Hoci brankára Jenča neprekonal, v závere prvého polčasu mal k tomu veľmi blízko. Po nepodarenej malej domov Petržalčanov, odpískal rozhodca nepriamy kop z vnútra pokutového územia. Horváth nabil Hlohovskému, jeho projektil ale iba pohladil brvno svätyne MFK.

Hlohovský má iba 21 rokov, ale patrí medzi skúsenejších hráčov v kádri AS. Na svoj prechod z dorastu do seniorského výberu si veľmi dobre pamätá. Aj preto sa snaží pomáhať ďalším mladíkom vstupujúcim do prvého mužstva. „Som rád, že sa mladým hráčom celkom darilo. Zaujímavý výkon podal Štefánik. V solídnom svetle sa predstavil aj striedajúci Holúbek,“ zamyslel sa nad výkonmi mladších spoluhráčov Hlohovský.

Futbalistom AS Trenčín prvý krok v súťaži Tipsport liga vyšiel nad očakávanie. V ďalších konfrontáciách sa stretnú v stredu o 13.00 h s Jihlavou a v sobotu o 10.30 h so Senicou. Oba zápasy sa uskutočnia na ihrisku Rapidu Bratislava.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa