Aktuality - archiv 8.1.2010

Na úvod prípravy hladká výhra s Petržalkou

Artmedia Petržalka – AS Trenčín 2:5 (0:2).

Trenčania vstúpili do zápasového seriálu prípravného obdobia vo veľkom štýle. V prvom kole prestížneho turnaja Tipsport liga zdolali po dobrom výkone Petržalku 5:2 (2:0). Tím Adriána Guľu bol počas celého stretnutia aktívnejší a dominantnejší. Na súpiske AS chýbali zranení Peciar a Gergel, po operácií pruhu nebol ešte úplne fit ani Čögley. Naopak, príležitosť dostali mladíci z dorastu a Olej s Marušincom, ktorí pôsobili na jeseň v nižších súťažiach na hosťovaniach. Druhý zápas Tipsport ligy odohrá Trenčín v stredu o 13.00 h.

Trenčania boli od úvodného hvizdu lepším tímom. Už v 2. min sa po rohu zastreľoval Depetris, mieril však mimo. V 15. min vyslal Hlohovský perfektnú loptu Depetrisovi, Argentínčanovi ale lopta v poslednom okamihu odskočila. Do tretice Depetris - v 20. min ho našiel na hranici pokutového územia Horváth. Strelu obávaného forvarda brankár Petržalky vyrazil, následná Horváthova dorážka smerovala vedľa. O chvíľu neskôr pálil z 20 m Hlohovský, Jenčo podarený pokus s problémami vyškriabal nad bránu. Z následného rohu Hlohovský našiel Olejovu hlavu a po presnej a dôraznej hlavičke vyhrávali Trenčania 1:0. Pozoruhodný výkon podal Štefánik. V 32. min vysunul Kubíka, odchovanec Prievidze ale poslal technickú strelu vedľa. O minútu neskôr rozohrávali Trenčania štandardku z vnútra šestnástky. Horváth nabil Hlohovskému, jeho sľubný pokus sa však iba obtrel o konštrukciu brány. V 35. min si vybral svoju slabšiu chvíľku obranca Bratislavčanov Nachtman. Jeho nepodarenú malú domov vystihol Kubík, nasadil kľučku brankárovi a pohodlne do prázdnej brány zvýšil na 2:0. V 38. min zdvihli varovný prst aj corgoňligisti. Po spolupráci Marošiho s Makovcom mal Volešák plné ruky práce, v ťažkej skúške obstál na výbornú. V 41. min ohrozil Chlebo z uhla brankára AS, ten bol pripravený. Z protiútoku našiel Mazán pätičkou Štefánika, jeho strelecký pokus z hranice veľkého vápna o centimetre minul cieľ.

Po zmene strán sa do hry zapojili všetky hviezdy Artmedie. Ale ani príchody Guédého, Šedivého, Fodreka, Majtána a Hodeka nevýrazný bratislavský tím nespasili. Naopak. Väčšia aktivita bola stále na kopačkách hráčov v červeno–bielych dresoch. V 50. min naservíroval Mazán spätnou prihrávkou loptu Salinasovi. Mladý Paraguajčan pridal ľavačkou tretí gól AS – 3:0. O desať minút neskôr preukázal agresivitu v pokutovom území Adi, jeho dve príležitosti ale góly nepriniesli. V 65. min skúšal po rohu Volešákovu pozornosť Mitrovič, brankár kryl. V 67. min Mazán vysunul Salinasa, ten efektným padáčikom prehodil Jenča a zvýšil na 4:0. V 69. min pálil z osemnástich metrov Štefánik, kvalitná strela šla tesne mimo. V 78. min vysunul nesmierne aktívny mladučký záložník Mazána, ten z jednej našiel Adiho a po jeho koncovke vyhrával Trenčín už 5:0. Petržalčania sa dočkali gólovej radosti až v záverečnej desaťminútovke. V 81. min odpískal rozhodca veľmi prísnu jedenástku pre Petržalčanov. Fodrek z nej nedal Volešákovi šancu. V 86. min stratil Valla ľahkú loptu, následný center do pokutového územia umiestnil do siete Hodek. V závere zápasu sa dostali oba tímy do náznakov šancí, ale ďalšie góly už nepadli.

Artmedia Petržalka – AS Trenčín 2:5 (0:2)

Góly: 26. Olej, 35. Kubík, 50. a 67. Salinas, 78. Adi - 81. Fodrek (11 m), 86. Hodek

Domáci: Jenčo – Klenovský, Mitrovič, Nachtman, Stranianek – Dos Santos, Hílek, Maroši, Ďurica – Machovec, Chlebo - striedali: striedali: Guédé, Fieber, Majtán, Šedivý, Fodrek, Hodek

Hostia: Volešák – Bizub, Godál, Kleščík, Olej (67. Valla) – Hlohovský (72. Holúbek), Horváth (46. Knapp), Štefánik (78. Marušinec), Mazán – Depetris (46. Salinas), Kubík (46. Adi)

Rozhodovali: Trutz - Somoláni, Bóllo

Divákov: 80

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa