A-tím 7.2.2020

A-tím | Generálka dnes doma proti Brnu

Generálkou pred štartom jarnej časti Fortuna ligy je sobotňajší súboj proti FC Zbrojovka Brno. Zverenci trénera Norberta Hrnčára privítajú tretí tím jesennej časti druhej najvyššej českej súťaže na domácom ihrisku na Sihoti. Výkop zápasu je na programe o 14.00 h a vy ho môžete sledovať nielen priamo na štadióne, ale aj v priamom prenose na klubovej ASTV.

Zbrojovka je na priečke zaručujúcej play-off o účasť vo Fortuna lige. Na druhú Jihlavu stráca jeden bod a od prvých Pardubíc delia Brno štyri body. Iba víťaz FNL postupuje priamo do najvyššej súťaže. Ďalšími kandidátmi v boji o postup sú Hradec Králové, Dukla Praha, Žižkov a Ústí nad Labem. Prvý a piaty tím delí v nahustenej tabuľke len päť bodov.

Tradičný účastník najvyššej českej a československej súťaže sa po druhý raz snaží o návrat medzi českú elitu. Majster republiky z roku 1978 dosiahol najväčší úspech v samostatnej českej lige v ročníku 1994/95, keď obsadil tretiu priečku. Pôsobenie v európskych pohároch sa spája najmä s minulosťou. Zbrojovka hrala v ročníku 1979/80 štvrťfinále Pohára UEFA a o dvadsať rokov skôr vola v rovnakej fáze Pohára víťazov pohárov.

Tréner Miroslav Machálek má k dispozícii s výnimkou trojice Slovákov čisto český tím. Pre nás najznámejší je odchovanec našej akadémie Damián Bariš.

Zbrojovka odohrala v prípravnom období sedem zápasov. V rámci zimnej Tipsport ligy deklasovala DAC 1904 Dunajská Streda (5:0). Zdolala aj siedmy tím Fortuna ligy Baník Ostrava (3:2). Na svojom konte však má aj prehru (1:5) proti FC Nitra.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa