A-tím 21.11.2019

Hrnčár | Bez dodržiavania pravidiel to nepôjde

Tri ligové zápasy, jeden pohárový a necelý mesiac na lavičke AS Trenčín má za sebou Norbert Hrnčár v pozícii trénera nášho fortunaligového mužstva. Končiaca sa reprezentačná prestávka priniesla priestor na krátku analýzu prvých týždňov pod Čákovým hradom.

Ako prebehli vaše prvé týždne v AS Trenčín?

Môžem ich charakterizovať ako veľmi hektické. Spoznával som jednotlivých hráčov nielen po výkonnostnej, ale aj osobnostnej stránke. Nové bolo samozrejme aj samotné fungovanie prvého tímu. Už pred nástupom som si urobil hernú analýzu, aby sme ako realizačný tím prišli s jasným zámerom.

Rozdelili ste si úlohy podľa časovej priority?

Je logické, že nemôžete dať mužstvu príliš veľa informácií hneď po príchode. Tím by to nevnímal. Navyše, bolo by to kontraproduktívne. Zamerali sme sa preto na základné atribúty, ktoré bolo treba zlepšiť. Postupne budeme robiť detailne s vecami, ktoré potrebujeme posunúť vpred.

Ako ste využili reprezentačnú prestávku?

Bolo to prvý raz, čo sme mali priestor navyše. Pracovali sme vo väčšej intenzite. Spoločne sme s kolegami robili na tom, aby bol tím pripravený na posledné tri zápasy. To bolo prvoradé.

Aké ste si dali ciele po príchode k tímu počas jesene?

Pre mňa je prioritný vždy najbližší zápas. Riešiť to, čo bude o mesiac, nemá veľký význam. Až následne môžeme robiť ďalšie kroky. Pre mňa je práve toto alfou a omegou úspechu. Zvládnuť musíme vždy prekážku, ktorá je aktuálne pred nami. Ideme preto krok za krokom.

Hneď na úvod ste sa vyjadrili pozitívne o práci dnes už vášho mužstva...

Naďalej môžem potvrdiť, že pracovná morálka je na veľmi vysokej úrovni. V kabíne je dobrá atmosféra. Cítim, že chalani si doprajú. Vidieť to na tréningoch. Hocijakú súťaž sme zaradili do programu, mužstvo dobre reagovalo. Z tohto pohľadu musím povedať, že môj prvý pocit sa mi potvrdzuje aj dnes. Trenčín má zaujímavú hráčsku kvalitu. Treba ju však preniesť do zápasov. Jedna vec je to, čo máte na papieri. Druhou realita na trávniku. Práve tam musíme ukázať silu AS Trenčín.

Ako vnímate aktuálnu skladbu kádra? Budete žiadať pred jarou obmenu mužstva?

Vždy je čo zlepšovať. Pravdou však je, že v lete prišli hráči so skúsenosťami nielen z AS, ale aj z iných líg. Aj touto cestou klub reagoval na minulú sezónu. Už som to však povedal. Jedna vec je teória, druhou realita na ihrisku. Práve tam to musia chalani potvrdzovať prakticky denno-denne.

Prežívate veľmi hektické obdobie. Okrem ligového kolotoča máte za sebou zápas proti fanúšikom, návštevu večera Siene slávy a ďalšie akcie. Ako vnímate toto obdobie?

Futbal je v prvom rade o samotných zápasoch, ale dnes k nemu patria aj neodmysliteľné marketingové aktivity. Som rád, keď môžeme hráčov a klub predstaviť aj inou formou propagácie. K zápasu proti fanúšikom môžem dodať jediné. Futbal bez aktívnych, alebo tých pasívnejších divákov, nie je futbalom. Potrebujeme každého jedného. Ja môžem touto cestou iba požiadať, aby všetci boli v tomto náročnom období trpezliví. Musíme to spoločne prekonať čo najúspešnejšie a tešiť sa na nový štadión.

Aké ste našli podmienky v rámci tréningového procesu pod Čákovým hradom?

Trenčín je dnes z pohľadu zázemia a infraštruktúry napriek stále prebiehajúcej výstavbe štadióna veľmi dobre zabezpečeným klubom. Veľkým plusom je komfort tréningového procesu. Nemusím riešiť, či sa dostaneme v daždi na ihrisko, alebo ho zničíme. Kvalitné zázemie máme aj z pohľadu diagnostiky a sledovania tréningového procesu. Našiel som to skutočne dobre nastavené. Som rád, že môžem pracovať v tak profesionálnom prostredí.

Umelé trávniky sú dnes horúcou témou. Ako dnes vnímate tieto plochy po vašej priamej skúsenosti v AS Trenčín?

Ako som spomenul, komfort trénovania je výrazne vyšší. Ak by sme mali v kluboch sedem alebo osem trávnatých plôch, z toho dve vyhrievané, majme prírodnú trávu. Nenahovárajme si, že jedno trávnaté ihrisko stačí na tréningový proces počas jesene, zimy a začiatku jari. Prírodná tráva má svoje čaro. Futbal sa na nej zrodil. Z pohľadu komfortu tréningu a našich ekonomických možností však musíme rešpektovať alternatívu umelých trávnikov. Treba byť za túto možnosť vďačný.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa