Aktuálne 26.8.2019

Koolwijk | Naďalej ideme od zápasu k zápasu

Tri víťazstvá v rade posunuli tím okolo kapitána Davida Depetrisa hneď za dvojicu MŠK Žilina a Slovan Bratislava. Mužstvo sa vďaka trojbodovým zápisom proti Dunajskej Strede, Trnave a Pohroniu odpútalo zo dna tabuľky a zaradilo do kvarteta desaťbodových, ktoré prenasleduje suverénov úvodu tohto ročníka. Kabína však stav v tabuľke po šiestich odohraných zápasoch nepreceňuje.

„Tri body proti nováčikovi z Pohronia boli veľmi dôležité. Potrebovali sme sa posunúť v tabuľke. Musíme však stále ísť od zápasu k zápasu. Každý musí zostať koncentrovaný,“ povedal najskúsenejší z našej kabíny Ryan Koolwijk.

Mužstvo pomaly mení svoju nevľúdnu tvár z minulého ročníka. „Víťazstvá nám pridávajú sebavedomie. Prišli ďalší noví hráči, ktorí tiež posúvajú našu kvalitu,“ mieri skúsený stredopoliar na posledné príchody trojice Gino van Kessel, Cole Kpekawa a Tomislav Kneževič.

Tridsaťštyriročný veterán nepreceňuje ani vysoké víťazstvo nad Pohroním, hoci s prvým polčasom je veľmi spokojný. „Polovica bola z našej strany veľmi dobrá. Dominovali sme a vytvorili sme si veľa šancí. V druhom polčase to už nebolo tak dobré. Strácali sme ľahké lopty. Trochu sme si to skomplikovali.“

Koolwijk verí, že mužstvo sa po horšom vstupe do nového ročníka dostáva do pohody. „Chceme sa udržať na vlne. Treba sa poučiť z chýb a neopakovať ich. Každý tréning nám prináša možnosť zlepšiť sa. Máme tu nových chalanov. Treba ich vziať medzi seba, aby sa cítili ako doma. Potom budeme ako tím ešte silnejší,“ povedal jeden z lídrov nášho mužstva.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa