Aktuality - archiv 12.9.2009

Suverénna výhra Trenčína v Ružomberku

MFK Ružomberok "B" – AS Trenčín 0:4 (0:3).

Futbalisti AS Trenčín nadviazali na suverénne domáce víťazstvo so Šaľou spred dvoch týždňov. S rovnakým skóre zdolali v dohrávke 9. kola aj rezervu Ružomberka. V zostave AS si odbil ostrú premiéru Jorge Salinas z Paraguaja. Po prestávke, spôsobenej zranením, sa do zostavy vrátil aj František Kubík a hned zaznamenal dva góly.

Prievidzký odchovanec Kubík spôsoboval domácej defenzíve nemalé starosti. Už po dvadsiatich sekundách na neho pretlačil loptu Depetris, dvadsaťročný ľavák ale zvnútra šestnástky nemieril presne. V 10. min poslal Godál od postrannej čiary z ťažkej pozície center presne na hlavu Knappa, ktorý pohodlne otvoril skóre. V 19. min sa zapojili do brejkovej akcie AS Kubík so Salinasom, Depetrisovu koncovku vyrazil Smieška na roh. O niekoľko sekúnd neskôr Gergel prihral Depetrisovi, Argentínčanovu nebezpečnú strelu z neľahkej pozície vyrazil brankár Ružomberka iba pred voľného Kubíka, ktorý prakticky z bránkovej čiary pridal druhý zásah Trenčína. O dve minúty neskôr pridal ten istý hráč ďalší gólový zápis. Na ostrú strelu pod brvno mu nabíjal Horváth. Jedna z ojedinelých šancí domácich sa zrodila v 26. min, po štandardke zakončujúci Greššák loptu za Volešákov chrbát nepretlačil.

Po zmene strán Trenčania umne držali vyhovujúci gólový rozdiel, rezerva MFK sa naopak márne snažila o účelnú ofenzívnu myšlienku. V 52. min vyslal Salinas kolmicou Godála, pravý obranca AS nacentroval Horváthovi, no jeho volej tesne minul vytúžený cieľ. V 87. min vybojoval Valla dôrazným zákrokom loptu pre Depetrisa. Najlepší strelec AS v uplynulej sezóne sa kľučkou zbavil dvojice obrancov a ľavačkou do vzdialenejšieho rohu brány stanovil výsledok na konečných 4:0.

MFK Ružomberok "B" – AS Trenčín 0:4 (0:3)

Góly: 10. Knapp, 20. a 22. Kubík, 87. Depetris

Žlté karty: 53. J. Čarnota, 89. L. Bielák - 28. Knapp, 68. Valla

Domáci: Smieška – Čarnota, Greššák (76. Švrček), Gallo, Janso – Pilár (67. Nagy), Bielák, Janso, Kotora (46. Ndoye) – Kukoľ, Babic

Hostia: Volešák – Godál, Ševela, Peciar (78. Bizub), Valla – Salinas, Knapp (83. Báez), Horváth, Gergel – Depetris, Kubík (62. Hlohovský)

Rozhodovali: Fajčík - Kubica, Lieskovský

Divákov: 436

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa