Aktuality - archiv 31.5.2009

V prelomovom zápase premiéry Kubíka, Rožníka a Adiho

Fanendo Adi premenil svoj prvý dotyk s loptou na gól.

Po zápase Trenčín - Humenné sa ponúkalo nevídane veľa tém hodných povšimnutia. Čomu sa ale venovať najskôr? Vysokej výhre 5:0, dvom gólom Filipa Lukšíka, návšteve Csabu Horvátha na Sihoti, či viacerým premiéram, ktoré duel priniesol? Diktafóny pracovali naplno. Výsledku ako i zásahom Filipa Lukšíka sme sa venovali ešte počas víkendu. Rozhovor s Csabom Horváthom prinesieme v utorok. V aktuálnom článku sa zameriavame na premiérové zápisy.

František Kubík – premiérový gól v drese AS

Vytrvalý a bojovný ľavák sa pokúšal rozvlniť sieť súperov už v predchádzajúcich zápasoch. Najbližšie k vytúženému gólu mal v nadstavenom čase na Interi. Ťahaný súperom za dres ale namieril z dobrej pozície nad. Na prvý gól vo farbách Trenčína tak čakal až do 32. kola. „Konečne to tam padlo. Filip (Hlohovský) mi perfektne prihral, mal som dosť priestoru a trafil som. Už v predchádzajúcich zápasoch som mal viacero príležitostí, vždy ku gólu ale niečo chýbalo. S Humenným sa to dúfam prelomilo. Dúfam, že ďalšie kúsky budú čoskoro pribúdať,“ tešil sa po zápase strelec, ktorý dal na jeseň, ešte v drese Prievidze, štyri góly.

Dalibor Rožník – prvé zápasové minúty v sezóne

Trénerské trio pristúpilo pred zápasom k viacerým zmenám v zostave. Kuloármi sa niesli informácie, že personálna obmena sa odrazí aj na brankárskom poste. Dalibor Rožník napokon nastúpil na záverečných 30 minút. „Necelý polčas som si perfektne užil. Nastúpil som proti bráchovi (Matej Rožník hral na hrote Humenného, pozn. red.), navyše po veľmi dlhom čase. Naposledy som chytal ešte v Corgoň lige v záverečnom kole minulej sezóny proti Nitre,“ usmieval sa talentovaný brankár tešiaci sa na ďalšie príležitosti medzi troma žrďami.

Fanendo Adi – premiérový zápas, prvý gól

Vysoký nigérijský útočník prišiel na Sihoť v zime. Vekom dorastenec sa začal pripravovať v tíme Radúza Dorňáka. Na svoje kanonierske schopnosti upozornil už na zimnom halovom turnaji v Prahe. Nebezpečný strelec sa stal najlepším kanonierom Memoriálu Václava Jíru. Góly ako na bežiacom páse začal dávať aj v dorasteneckej ligovej súťaži. Jeho talent neušiel ani trénerom prvého mužstva. „Nomináciou do áčka som bol milo prekvapený. Tréner mi túto radostnú zvesť oznámil deň pred zápasom. Keď ma potom v priebehu zápasu vyzval, aby som sa nachystal na striedanie, bol som veľmi šťastný,“ ceril zuby bezprostredne po úspešnom stretnutí vysokánsky mladík pamätajúci si na každý okamih z premiéry v seniorskom drese AS. „Samozrejme, pre mňa najkrajším momentom bol gól. Dosiahol som ho vôbec z prvého kontaktu s loptou. A keď potom začali fanúšikovia skandovať moje meno, zmohol som sa iba na slovíčko wow,“ opísal pamätné okamihy Fanendo Adi.

foto: Peter Kapusta

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa