Aktuality - archiv 23.5.2009

V Michalovciach tretia jarná remíza na východe

MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín 0:0.

Trenčania cestovali do Michaloviec so snahou prelomiť jarné remízové výsledky na východe republiky. Po nerozhodných stretnutiach v Humennom a Ličartovciach sa ale body delili aj v metropole Zemplína. Futbalisti AS počas celého stretnutia jasne dominovali. Vypracovali si viac šancí ako v oboch predchádzajúcich dueloch na východe spolu. Gólovej radosti sa však nedočkali.

Tréneri AS sa museli zaobísť bez Gergela a Godála, povinne odpočívajúcich pre osem žltých kariet. Ich miesta v základe zaujali Kleščík a Kubík. Trenčín nastúpil do stretnutia aktívne. Už v úvodných minútach sa dostal do vyloženej príležitosti Depetris, domáci brankár jeho strelu z necelých desiatich metrov kryl. Po štvrťhodine hry fauloval zhruba 20 metrov od brány Križko. Šitov mieril z priameho kopu vysoko nad. V tejto fáze stretnutia zahrávali domáci tri nebezpečné rohové kopy, defenzíva AS im ale odolala. V 20. min prišla veľká Báezova chvíľa. Pri autovej čiare sa dôrazom a bojovnosťou presadil cez dvojicu Michalovčanov, odcentroval do pokutového územia dobre postavenému Depetrisovi, jeho technická strela bola ale príliš nepresná. Už o niekoľko sekúnd pálil z vynikajúcej pozície Križko. Aj jeho volej ale priestor troch žrdí minul. V 28. min naservíroval Báez ďalšiu nezištnú prihrávku Depetrisovi. Na konci argentínskej kooperácie bolo iba brvno Ferencovej brány. Trenčania stále dobývali domácu svätyňu. Kľúč od nej nenašiel po polhodine hry ani Ereros mieriaci technicky tesne vedľa.

Po zmene strán pohrozili najskôr domáci. Do príležitosti sa dostával Gašpar. Skôr ako mohol byť pre Volešáka nebezpečný sa pošmykol a bolo po šanci. V 52. min vyslal nebezpečný projektil Adam, ktorý pohrozil hlavou aj z následného rohu. V 69. min zavelil tréner Galád do jasnej ofenzívy. Na ihrisko poslal Bubenka a nebezpečného Hlohovského. Miesta im prepustili Kleščík a Kubík. Noví hráči priniesli do hry oživenie a zrýchlenie akcií AS. Od 88. min dohrávali Trenčania s desiatimi hráčmi. Po zbytočnom údere protihráča dostal Depetris červenú kartu. Počas záverečného tlaku hostí stála pri domácom brankárovi neraz šťastena. Najskôr Bubenko prihral do priestoru medzi päťkou a jedenástkou voľnému Calgarovi, jeho strela mierila však tesne nad. Kalich horkosti dopíjali Trenčania v nadstavenom čase, keď Ereros z ďalšej vyloženej šance opečiatkoval iba žrď. Po záverečnom hvizde najskôr vyčerpaní a smutní Trenčania padli na trávnik a potom sa išli poďakovať štyrom desiatkam fanúšikom, ktorí sa po strastiplnej ceste autobusom dostali do hľadiska michalovského štadióna na začiatku druhého polčasu.

MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín 0:0

Žlté karty: 40. Mižík, 45. Jevľanov - 15. Križko

Červené karty: 88. Depetris (za úder do protihráča)

Domáci: Ferenc – Mižík, Kovalík, Coulibaly, Krakovský – Ruskovský (73. Uhľár), Adam, Šitov, Viskup – Gašpar (81. Sninský), Jevľanov (90. Hreško)

Hostia: Volešák – Kleščík (69. Hlohovský), Križko, Ševela, Peciar – Báez, Knapp (69. Calgaro), Lukšík, Kubík (69. Bubenko) – Depetris, Ereros

Rozhodovali: Valášek - Rendko, Bóllo

Divákov: 995

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa