A-tím 27.12.2017

V Turecku proti Hajduku, Dinamu Moskva a FK Napredak

AS Trenčín čaká v zimnej príprave šesť prípravných stretnutí. Polovicu z nich odohrá počas tradičného sústredenia v tureckom Beleku, kam mužstvo odcestuje 24. januára. Návrat je naplánovaný o desať dní neskôr na 3. februára. Našimi súpermi budú postupne Hajduk Split (27. januára), Dinamo Moskva (30. janára) a Napredak Kruševac (2. februára).

Šesťnásobný chorvátsky šampión a rovnako šesťnásobný víťaz domáceho pohára Hajduk Split získal doposiaľ posledný majstrovský titul v roku 2005. Dvanásťkrát sa stal vicemajstrom. V minulom ročníku obsadil tretiu priečku za suverénmi súťaže Rijekou a Dinamom Záhreb. Po jesennej časti tohto ročníka je druhý. Na prvý Záhreb stráca dvanásť bodov. Na svojom konte má deväť titulov v najvyššej futbalovej súťaži v Juhoslávii a taktiež deväť triumfov v Juhoslovanskom pohári. V ročníkoch 1975/76, 1979/80 a 1994/95 hral vo štvrťfinále Ligy majstrov. V aktuálnom ročníku Európskej ligy UEFA vypadol v play-off v dvojzápase proti Evertonu. Predtým vyradil Levski Sofia a Bröndby IF. Hajduk bol našim súperom počas sústredenia aj pred rokom. Prehrali sme 2:4 po katastrofálnom prvom polčase (0:4)

Dinamo Moskva má na svojom konte jedenásť ruských titulov a sedem triumfov v národnom pohári. Titul však získalo naposledy v roku 1976 a Ruský pohár zdvihlo nad hlavu posledný raz v roku 1994. Moskovské Dinamo sa v európsky pohároch predstavilo naposledy v ročníku 2014/15, keď postúpilo medzi šestnásť najlepších tímov Európskej ligy. Počas tejto cesty zdolalo okrem iných Panathinaikos Atény, PSV Eindhoven, Estoril Praia alebo Anderlecht. V boji o postup do štvrťfinále ich zastavil SSC Neapol. V ročníku 2009/10 vypadlo v treťom kvalifikačnom kole Ligy majstrov proti Celtic Glasgow, keď po víťazstve vonku (1:0) prišla domáca prehra (0:2). V sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia bolo Dinamo dvakrát v semifinále a raz vo finále Pohára víťazov pohárov. Aktuálne je ako nováčik na dvanástej priečke najvyššej ruskej súťaže tri body nad pásmom zostupu. Tradičný ruský klub bol v druhej lige iba rok. Ihneď sa vrátil medzi elitu. Klubovou legendou je okrem iných brankár Lev Jašin.

Aktuálne siedmy tím srbskej Superligy Napredak Kruševac bojuje o účasť v elitnej osmičke, ktorá bude hrať o titul. Desať kôl pred koncom prvej časti sezóny má náskok štyroch bodov pred deviatym v tabuľke. Počas uplynulých desiatich rokov strávil štyri v druhej lige. V najvyššej súťaži skončil raz piaty a dvakrát šiesty. V pohárovej Európe sa predstavil iba v rokoch 1980/81 a 2000/01, ale ani raz neprešiel prvým kolom Pohára UEFA.

Program zimnej prípravy 2018
5. januára: zraz/prvý tréning (9.00)
13. januára: Baník Ostrava – AS Trenčín (Ostrava)
20. januára: AS Trenčín – AFC Nové Mesto nad Váhom (Trenčín)
24. januára – 3. februára: Prípravný kemp Belek 2018
27. januára: prípravný zápas v Turecku (HNK Hajduk Split, Chorvátsko)
30. januára: prípravný zápas v Turecku (FK Dinamo Moskva, Rusko)
2. februára: prípravný zápas v Turecku (FK Napredak Kruševac, Srbsko)
10. februára: AS Trenčín – Inter Bratislava (Trenčín)


Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa