Aktuality - archiv 23.4.2009

V sobotu o 16.00 h zápas Trenčína s jarnou šťukou súťaže

Ivan Galád: "Vieme ako na Lučenec. Zdoláme ho!"

Trenčania stoja pred ďalším z kľúčových zápasov. Ich najbližším súperom bude v sobotu o 16.00 h Lučenec. Spomienka na poslednú domácu konfrontáciu zanecháva ešte aj po polroku trpkosť na jazyku. Domáca prehra (0:1) bolela. „Už je to za nami. Vtedy sme boli v úplne inej situácií. Zápas sa nám vôbec nevydaril,“ uviedol tréner Ivan Galád prízvukujúc, že oveľa dôležitejšie, ako hľadanie štatistických údajov z minulosti je to, čo futbalový klub AS Trenčín čaká v najbližších dňoch.

Juraj Križko bude sledovať víkendový duel iba z hľadiska. Zápasovú stopku mu vystavila v poradí ôsma žltá karta. „Naposledy som pozeral zápas z tribúny po štyroch žltých kartách. Zhodou okolností to bolo tiež proti Lučencu. Škoda, mrzí ma, že nebudem môcť pomôcť chalanom na ihrisku. Usadím sa niekde na tribúne spolu s manželkou a dcérkou,“ plánuje defenzívny pilier AS.

Naopak, po odpykaní si disciplinárneho trestu sa do domácej obrany vracia Martin Ševela. „Priznám sa, dlho sa mi nestalo, že som bol nútený sledovať majstrovský zápas iba z tribúny. Škoda, že sa to stalo práve na Pasienkoch. Strávil som tam veľa času, určite by to pre mňa bola motivácia navyše,“ vrátil sa k uplynulému víkendu skúsený hráč. Jeho myšlienky sa už ale koncentrujú na nasledujúci duel. „Lučenec má behavé mužstvo. Spolieha sa na dobrú defenzívu. Využívajú najmä brejkové situácie. V doterajšom priebehu jari získali v šiestich zápasoch plný počet bodov s vysoko aktívnym skóre 15:1. Na každého ale raz príde. Na Lučenec už teraz v sobotu,“ naznačil vnútornú atmosféru z kabíny AS Ševela.

Po zranením vynútenej pauze na Interi sa do zostavy vracia aj Lubor Knapp. „Na predzápasovom tréningu som si podvrtol členok. Proti Interu som chcel veľmi nastúpiť, ale zranené miesto mi nepríjemne natieklo a veľmi to bolelo. Teraz som už ale fit. Na Lučenec sa veľmi teším. Dúfam, že nás čaká super zápas so silnou podporou v hľadisku,“ žiaril nedočkavosťou kapitán tímu.

Ivan Galád využil stredajšiu dohrávku Rimavskej Soboty s Lučencom. Zápas najbližších súperov AS sledoval priamo na Gemeri. „Som veľmi rád, že sme tento zápas videli. Jarná bilancia Lučenca je určite zaujímavá. Na štatistiky ale nehľadíme. Jediné, čo nás zaujíma, je naše víťazstvo. Vieme ako sa na súpera pripraviť. Zdoláme ho,“ skonštatoval odhodlaný tréner Trenčanov.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa