Aktuality - archiv 22.3.2009

Po úspešnej jedenástke prídu aj ďalšie zásahy, dúfa Hlohovský

David Depetris postrachom rezervy DAC, na gólovú radosť sa rozpamätal aj Filip Hlohovský.

Rezerva Dunajskej Stredy bola v doterajšom priebehu súťaže najpríjemnejším súperom AS. V jesennej konfrontácii jej nasúkali zverenci trojlístka Galád - Vrabec - Hodál desiatku, v prvom jarnom vzájomnom zápase skórovali Depetris a spol. päťkrát. Tretí zápas oboch rivalov je naplánovaný na 2. júna, kedy je v itinerári súťaže zapísaný termín posledného kola.

Trenčiansku cestu na Žitný ostrov sprevádzali aj spomienky na jesenný gólový festival. „Bol to perfektný zápas. Dať desať gólov v súťažnom zápase sa veru len tak nevidí,“ vrátil sa k pamätnému duelu David Depetris. V jesennom stretnutí skóroval štyrikrát. Každý presný zásah oslávil drobnou tanečnou kreáciou. „Áno. Spomínam si. Boli to kroky jedného argentínskeho tanca. Dopredu som to ale neplánoval. Prišlo to akosi spontánne,“ usmieval sa od ucha k uchu úspešný strelec.

Argentínsky kanonier mal dôvod na radosť aj po zápase v Dunajskej Strede. Nešťastného Minára prekonal trikrát a výrazne sa tak podpísal pod vysokú výhru 5:0. „Proti tomuto súperovi sa mi skutočne darí. V dvoch zápasoch som mu dal sedem gólov. V Argentíne som mal podobnú bilanciu proti tímu Almagro. V každom zápase s ním som si výrazne zlepšil gólové štatistiky. Z mojich zásahov mám samozrejme radosť, pomáhajú totiž celému mužstvu,“ skonštatoval, so štrnástimi gólmi, najlepší strelec doterajšieho priebehu I. ligy.

Druhým najlepším strelcom AS je Filip Hlohovský. V Dunajskej Strede zaokrúhlil počet zaznamenaných gólov na desať. Kým v jesennej časti patril medzi neodmysliteľné stavebné kamene základnej zostavy, na jar nastupuje iba ako náhradník. „Nie je to jednoduchá situácia. Keď sme s DAC-om hrali na jeseň, moja pozícia v tíme bola iná ako dnes. Vtedy som im dal hetrik, herne sa mi darilo a najmä – pravidelne som nastupoval v základe. Teraz naskakujem do zápasov ako striedajúci hráč. Musím sa ale snažiť a čakať na svoju príležitosť. Verím, že čoskoro sa dočkám aj nominácie do základnej jedenástky,“ neskrýval odhodlanie v boji o miesto v zostave strelec piateho gólu z posledného zápasu.

Mládežnícky reprezentant prekonal domáceho brankára v poslednej minúte z pokutového kopu. „Po odpískaní faulu na Kubíka som chcel kopať jedenástku za každú cenu. Túžil som po gólovej radosti. Netrafil som to síce ideálne, ale dal som gól. Verím, že zo mňa opadla nervozita a že v budúcich zápasoch sa budem opäť strelecky presadzovať,“ vyslovil túžbu mladý útočník, ktorého pred rozohraním penalty povzbudzoval aj Marek Bubenko. „Vlieval mi vieru, že určite dám gól. Na tréningu nacvičujem tieto situácie pravidelne. Často kopem do omrzenia. Hoc aj do prázdnej brány,“ uviedol na záver Filip Hlohovský.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa