Fanúšikovia 22.4.2016

Reakcia klubu na diskusiu ohľadom výjazdových tričiek

Klub AS Trenčín prišiel pred finále Slovnaft Cupu – Slovenského pohára 2016 s grafikou na výjazdových tričkách so sloganom „červeno-bíly Trenčín“. Tá sa nestretla u časti fanúšikov s pochopením. Preto sa klub rozhodol, že tričká nebudú povinnou súčasťou balíkov, ale k vstupenkám si ich zakúpiť môžete na dobrovoľnej báze. V nasledujúcich riadkoch si v prípade záujmu môžete prečítať náš pohľad na vzniknutú situáciu.

Súboj na trnavskom štadióne proti Slovanu Bratislava môže byť jedným z najpamätnejších finále v histórii slovenského futbalu. Každý takýto zápas má svoju históriu a kulisy. Špeciálne zápasy prinášajú špeciálne veci a takým má byť aj naše výjazdové tričko. Prvé špeciálne tričká v histórii vášho klubu sme vám priniesli pred finále pohára v Poprade. Ďalšie sa viazali k zisku historického „double“. Už po roku sme opäť vo finále Slovnaft Cupu a veríme v obhajobu titulu, hoci cesta za druhou majstrovskou trofejou bude ešte veľmi tŕnistá. Či získame titul alebo vyhráme pohár, alebo nie, nič to nezmení na našej ceste. Chceme prinášať radosť a vyhrať každý zápas. Našou filozofiou je však cesta, po ktorej kráčame. Futbal je dnes presýtený xenofóbiou, neznášanlivosťou, rasizmom a je chyba zamieňať si uvedené s rivalitou. Toto je cesta, ktorou náš klub kráčať neuvidíte.

Prečo „červeno-bíly Trenčín“? Túžime prežiť spoločne s vami ešte veľa podobných večerov ako sme zažili v Poprade. Tričko je jedným zo suvenírov, ktoré vám má pripomínať podobné zážitky. Veríme, že ich bude ešte veľa a zbierka vašich tričiek bude utešene rásť. Každé má byť nezameniteľným originálom a my sme sa rozhodli pracovať aj s prvkom, ktorý vám bude unikátnym spôsobom pripomínať miesto daného stretnutia. Tak ako je pre Trenčín typický hrad, tak drvivá väčšina z vás si asociuje pri vyslovení Trnava červeno-čírnych fanúšikov. Preto sme siahli k parafráze tohto výroku, ktorý v sebe nesie rešpekt k miestu, ktoré bude na jeden večer našim prechodným domovom. Ale necháva v sebe našu klubovú identitu. Sme hrdí na vernosť a mieru tolerancie fanúšikov AS Trenčín. Tak ako sme s radosťou prijali reakcie trnavských Trenčanov Godála, Baéza a Depetrisa počas kampane na zápas so sloganom „prvá láska je len jedna“.

Tieto slová nemajú prioritne zmeniť váš postoj ku komunikácii pre nás a pre vás dôležitého finále. Sú len vysvetlením nášho pohľadu a postoja.

Na záver musíme dodať už len jediné. Jediní, kto má právo sa k tomuto kroku vyjadriť, sú len naši fanúšikovia. Preto sa vyhradzujeme voči akýmkoľvek reakciám iných fanúšikovských skupín alebo klubov, ktoré by sa v prvom rade mali venovať svojim problémom

Jedine Trenčín!

Igor Schlesinger
Martin Galajda
AS Trenčín

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa