Aktuálne 30.1.2016

Wesley do belgického Club Bruggy

Útočník AS Trenčín Wesley Moraes prestúpil do belgického klubu Club Bruggy. Druhému tímu Jupiler Pro League sa v piatok podvečer upísal na tri a pol roka. Bruggy sú jedným z najúspešnejších belgických klubov. Na svojom konte majú trinásť titulov a jedenásť víťazstiev v národnom pohári.

Úradujúci vicemajster sa v tomto ročníku Ligy majstrov predstavil v play-off, ale nestačil na Manchester United. Nepostúpil ani zo základnej skupiny Európskej ligy, v ktorej obsadil tretiu priečku.

„Pre nás ako klub to je ďalšia zaujímavá transakcia na belgickom futbalovom trhu. Dnes patria medzi najsledovanejších hráčov Jupiler ligy Moses Simon s Leonom Baileym a Wesley môže ísť v ich stopách. Veríme, že AS Trenčín bude robiť rovnako dobré meno ako dvaja spomenutí hráči. Hoci ešte potrebuje nabrať skúsenosti, Bruggy veľmi dobre vedia, prečo sa rozhodli pre tento prestup,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Pre AS Trenčín ide o skvelú vizitku neuveriteľnej práce realizačného tímu a celého klubu. „Wesley bol ešte pred siedmimi mesiacmi celkom neznámym hráčom. Dnes môže šíriť stále lepšie meno nášho klubu v európskom futbale. Je príkladom pre všetkých talentovaných futbalistov u nás. Každý jeden má šancu ukázať sa a nájsť si miesto v poprednej lige starého kontinentu. Platí to nielen pre zahraničných hráčov, ale aj našich odchovancov,“ doplnil Rybníček a dodal: „Práve toto je zmysel našej práce.“

Wesley na seba upozornil nielen v zápasoch druhého predkola Ligy majstrov proti FC Steaua Bukurešť, ale aj v domácej súťaži. V osemnástich stretnutiach jesennej časti Fortuna ligy dal šesť gólov a na štyri prihral.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa