Aktuálne 18.1.2016

Práve takéto zápasy potrebujeme, povedal Rabiu

Úvod prvého z dvoch sústredení v rámci zimného prípravného obdobia patril zápasu proti tretiemu tímu jesennej časti prvej českej ligy FK Mladá Boleslav. Kvalitný zápas odohrali oba tímy vo vysokom tempe. Predviedli množstvom rýchlych kombinácii a nekompromisných súbojov, ktoré priniesli napokon remízu 1:1.

„Som rád, že sme mali možnosť hrať proti tak kvalitnému tímu. Bol to skutočne náročný zápas. Práve takéto ale potrebujeme pred štartom jarnej časti. Iba kvalitní súperi nás pripravia na druhú časť tohto ročníka,“ zhodnotil nedeľňajšie stretnutie Ibrahim Rabiu a doplnil: „Bol to skutočne dobrý zápas, hoci išlo len o prípravu.“

Najmä v prvej štyridsaťpäťminútovke nás Mladá Boleslava dokázala viackrát dostať pod tlak a zverenci trénera Martina Ševelu museli vyjsť z ťažkých situácií. „Tréner nám stále hovorí, aby sme v prípade straty lopty stláčali ihrisko. V prípade zisku zas otvárali priestor. To je univerzálny recept na všetkých súperov. Navyše, musíme hrať uvoľnene, no s dostatočným sebavedomím. V našej hre boli chyby, tie si však s trénermi rozoberieme. Tréningy máme na to, aby sme nedostatky odstraňovali. Ak budeme počúvať trénera, budeme opäť bojovať o titul,“ pokračoval v analýze vydareného stretnutia jeden z najlepších hráčov Fortuna ligy.

V drese súpera sa predstavil aj dobre známy Milan Baroš, ktorý vo farbách Liverpoolu vyhral Ligu majstrov. Práve s ním sa náš nigérijský stredopoliar dostal počas zápasu do dlhšieho rozhovoru. Čo bolo témou? „Bolo to po jednom z faulov. Rozprávali sme sa práve o danej situácii. Trochu som sa nahneval. On sa mi snažil vysvetliť, že nemá veľký význam sa rozčuľovať. Baroš je veľmi skúsený futbalista a jeho rady sú cenné. Som rád, že sa k celej situácii takto postavil,“ povedal Rabiu.

V rôznych médiách sa dnes môžeme dočítať o záujme o viacerých hráčov AS Trenčín. Ibrahim Rabiu nie je výnimkou. Ten to však príliš nerieši. „V prvom rade musím povedať, že ďakujem za podporu, ktorú dostávame od našich fanúšikov. Občas sa o tom bavíme s chalanmi. Chceme im to vracať našou hrou. Robiť im radosť. O dohadoch ohľadom môjho prestupu nič neviem. Sústreďujem sa iba na tréningy a jarnú časť ligy. K celému môžem povedať jediné. Cítime, že sme pod drobnohľadom. Celý náš klub je sledovaný. Vieme o tom, že na každom našom zápase je veľa skautov. Prečo? Lebo hráme dobre a vyhrávame, čo je skvelé pre všetkých,“ zobral si na záver slovo Rabiu.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa