Aktuality - archiv 16.11.2008

Bubenko: Mali sme dať gól a potom sa mohli váľať

Všetci Trenčania si veľmi dobre uvedomovali, že súpera posadili na koňa práve oni. Dôvodom boli viaceré nepremenené tutovky.

Zverenci trénera Ivana Galáda sú v domácom prostredí už 588 minút bez inkasovaného gólu. Ťahajú šnúru šiestich duelov s nulou pred vlastnými fanúšikmi. Predĺžili ju aj proti najlepšiemu tímu súťaže na ihriskách súperov Rimavskej Sobote. Keďže však ani oni neskórovali, dôležitý súboj sa skončil bezgólovou remízou. „Vedeli, že doma body nepúšťame a neinkasujeme. Od začiatku bolo na nich vidieť, že si prišli pre bezgólovú remízu. V druhom polčase často simulovali. Do ničoho sa nepúšťali. Bod má preto pre nich hodnotu zlata,“ povedal po stretnutí obranca Boris Godál.

Gemerčania vsadili všetko na jednu kartu a risk im vyšiel aj vďaka miernej benevolencii hlavného arbitra. „Hralo sa nám naozaj veľmi zle. Csaba a potom aj ja sme rozhodcu upozorňovali, že ich brankár nejaví záujem o hru. Po každej našej šanci vybehol pred šestnástku a začal usmerňovať obranu. Vôbec nejavil záujem o rýchle rozohranie hry. To urobil v druhom polčase aspoň osemkrát. Navyše často zbytočne ležali na trávniku a nič sa za to nenastavilo. Iba tri minúty za šesť striedaní,“ komentoval líder trenčianskej kabíny Lubor Knapp, ktorý inak nemal voči korektnému rozhodovaniu žiadne výhrady. „Ťažko sa nám dostávalo do tempa, keď bolo stále prerušené. Rimavská Sobota má skúsené mužstvo. Vedeli čo majú robiť, aby nás rozhodili,“ doplnil k tejto téme Godál.

Všetci Trenčania si však veľmi dobre uvedomovali, že súpera posadili na koňa práve oni. Dôvodom boli viaceré nepremenené tutovky. „O body sme sa pripravili sami. Všetko stálo na šanciach, ktoré sme v prvom polčase nepremenili. Do desiatej minúty sme zahodili dve vyložené šance,“ komentoval mladý pilier obrany AS, ktorého trefne doplnil skúsený Marek Bubenko, ktorý tentoraz nebol tým vytúženým žolíkom: „Mali sme šance, aby sme zápas rozhodli. Potom mohli ležať koľko chceli. V iných súbojoch to padlo, teraz nie. Sieť sme trafili hádam z každej strany, len nie tak ako sme mali. Niekedy chýbalo skutočne pár centimetrov.“

foto: Martin Blažek

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa