Aktuálne 29.9.2015

Jančo premiéru v základe takmer okorenil gólom

Vo víťaznom zápase proti Skalici (3:0) zažil svoju premiéru v základnej jedenástke a nestratil sa. Denis Jančo si svojich šesťdesiatosem minút na trávniku užil a dokonca si mohol otvoriť strelecký účet.

O tom, že bude hrať od začiatku sa od trénera dozvedel iba hodinu a pol pred úvodným výkopom. „Tréner si ma zavolal na krátky osobný pohovor. Rozprávali sme sa, aké sú jeho predstavy, čo by som mal na ihrisku robiť,“ povedal na úvod iba osemnásťročný stredopoliar.

Radosť z prejavenej dôvery bola väčšia ako nervozita. Pokyny mužov z lavičky sa snažil plniť svedomito. „Najmä smerom dozadu som mal hrať jednoducho. V ofenzívnej fáze som si v súboji jeden na jedného mohol dovoliť viac. Nervozita postupom času opadla,“ pokračoval mládežnícky reprezentant Slovenska.

V prvom polčase mohol dokonca streliť gól. V súboji s gólmanom Skalice neuspel, keďže do neho v ťažkej pozícii loptu napálil. „Bol som rozhodnutý strieľať, hoci mi Matúš Bero hovoril, že som mu mohol ešte prihrať. Nevidel som ho a ani nepočul. Škoda, mohol som si pripísať gólovú prihrávku,“ opisoval moment z prvej štyridsaťpäťminútovky Jančo.

Do základnej zostavy mu pomohli zdravotné trampoty spoluhráčov, ale na ihrisku sa rozhodne nestratil. Aj sám uznal, že na prvý pokus to nebolo zlé. „Matúš Opatovský je zranený a Ibi (Rabiu) nemal dostatočne natrénované. Tréner sa rozhodol pre mňa a ďakujem mu za prejavenú dôveru. Prvý polčas nebol z mojej strany najhorší, po prestávke mi už odchádzali sily. Snáď tých zápasov za prvé mužstvo bude už iba pribúdať,“ dodal na záver futbalista, ktorý si premiéru v prvom tíme odkrútil na záver uplynulého ročníka v Zlatých Moravciach.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa