Aktuality - archiv 29.9.2008

Diego Calgaro - prestup z Rosaria Central do AS Trenčín

Hráč, ktorý "vygumoval" Riquelmeho, novou posilou AS.

Rosario Central patrí medzi najpopulárnejšie a najtradičnejšie kluby v Argentíne. V deň budúcoročných Vianoc, oslávi úctyhodné 120. narodeniny. Odvekým rivalom klubu je mestský sok Newell´s Old Boys. Počas „Clásico Rosarino“ – ako sa mestskému derby týchto súperov hovorí – praská štadión Gigante de Arroyito pod náporom viac ako 50-tisíc divákov vo švíkoch. Ďalšími veľkými súpermi Rosaria Central sú River Plate a Boca Juniors. Na jeden z duelov proti druhému menovanému veľkoklubu rád spomína aj Diego Calgaro, nová akvizícia AS. „V zápase na La Bombonere (legendárny štadión Juniors) som mal jasnú úlohu – ustrážiť Riquelmeho. S Bocou sme uhrali cennú remízu 1:1. Riquelme sa vôbec nepresadil, svoj cieľ som splnil celkom úspešne,“ spomína defenzívny stredopoliar na stretnutie, v ktorom doslova "vygumoval" hviezdneho krajana a v argentínskej súťaži bol vyhlásený za muža kola.

Onedlho 24-ročný Diego Calgaro odohral za Rosario Central viac ako 60 zápasov. S Trenčínom podpísal kontrakt do konca aktuálneho ročníka s možnosťou uplatnenia opcie na ďalšie dva roky. Na svojom konte má množstvo náročných súbojov v najvyššej argentínskej lige. Najlepšie sa cíti na pozícii defenzívneho záložníka. Vyniká presnou a neraz prekvapivou rozohrávkou a má výborný výber miesta. Jeho špecialitou je čisté odoberanie lôpt súperom. „Určite bude potrebovať nejaký čas na aklimatizáciu. Počas svojho dvojtýždňového pôsobenia v tíme už ale stihol ukázať vysokú kvalitu. Pre Trenčín môže byť veľmi zaujímavým hráčom,“ uviedol na adresu 185 cm vysokého futbalistu generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Prechod zo slávneho juhoamerického tímu do prvoligového Trenčína vníma Calgaro ako príležitosť preniknúť na starý kontinent. „Možnosť prestúpiť do Trenčína som uvítal. Mnoho mojich krajanov sníva o pôsobení v Európe a nikdy sa im to nepodarí. Som šťastný, že mne to vyšlo. Prestup do AS považujem za prvý krok. Verím, že vďaka kvalitným výkonom na trávniku a vynikajúcim kontaktom pána Tschen La Linga, sa mi v budúcnosti podarí nasmerovať kariéru do zaujímavejších súťaží. Kým sa tak ale stane, mám jednu dôležitú úlohu tu v Trenčíne,“ odkrýva svoje plány najnovší prírastok v rodine AS.

„Pri našich rozhovoroch z neho vyžaruje sebadôvera a viera v úspech. Je pevne presvedčený, že do Corgoň ligy postúpi Trenčín. K naplneniu tohto cieľa chce maximálne napomôcť svojou hrou,“ usmieva sa pri debatách o Argentínčanovi marketingový manažér klubu Igor Schlesinger, majúci na starosť španielsky hovoriacu enklávu Trenčanov. Diego má k svojim povinnostiam neuveriteľne zodpovedný prístup. Na ihrisku je dispečerom, cez ktorého ide väčšina akcií. Komunikáciu na ihrisku považuje za kľúčovú. Aj preto bola jednou z jeho prvých požiadaviek, aby mu klub pomohol nájsť učiteľku slovenčiny. Prvé lekcie má sympatický Argentínčan úspešne za sebou.

Diego Calgaro si pomaly privyká na život na Slovensku. Okrem učenia sa prvých slovíčok sa zžíva aj s tunajším futbalovým prostredím. Príchod kvalitného hráča teší určite aj trénera Ivana Galáda. V tíme mu začína utešene narastať konkurencia. Už v zápase s Dunajskou Stredou môže počítať aj so službami Diega Calgara.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa