Aktuality - archiv 17.9.2008

Po góle Košiciam individuálne tréningy a nový imidž

Filip Hlohovský: "Chcelo to zmenu. Okolie reaguje zatiaľ veľmi pozitívne."

Na štvrtkový tréning sme prišli s predstihom. S prekvapením sme zistili, že hoci do jeho oficiálneho začiatku chýba takmer hodina, na ihrisku bolo rušno. Pod vedením Ivana Vrabca a Romana Hodála sa individuálne pripravovali dvaja hráči. Brániaceho Petra Kleščíka sme identifikoval okamžite. Ktože je ale ten čiernovlasý mládenec, ktorý sa neúnavne púšťa do útočných súbojov jeden proti jednému? Až po chvíli sme pod havraňou hrivou spoznali Filipa Hlohovského.

Keď menil farbu vlasov naposledy, kadernícky salón opúšťal s ťažko identifikovateľnou – žlto – ružovo – plavo – oranžovou pokrývkou hlavy. Zo strany spoluhráčov, známych i médií si vypočul nejednu uštipačnú poznámku. Tentoraz sa rozhodol pre čiernu. „Chcelo to zmenu. Využil som dva dni oddychu. Zhodou okolností mali v kaderníctve voľné termíny, tak som tam zašiel,“ vysvetľoval svoje pohnútky Hlohovský, prehrabávajúc sa v nezvyčajne tmavej ofine. „Okolie reaguje zatiaľ veľmi pozitívne,“ ubezpečil nás presvedčivo.

„Priznám sa, najskôr ma to prekvapilo. Už som si na neho ale zvykol. Podľa mňa to má lepšie, ako keď bol blond,“ dáva predchádzajúcim slovám za pravdu jeho futbalové dvojča Roman Gergel. Pred niekoľkými rokmi stáli vedľa seba na trávniku odfarbení obaja. Po poslednom kole súťaže mladších dorastencov preberali pohár pre majstrov Slovenska. „Získali sme titul. Celé mužstvo sme si povedali, že sa odfarbíme. Odvtedy som s vlasmi žiadne pokusy nestváral. Možno si dám v krátkej budúcnosti melír, alebo svetlý preliv. Nič závratné však nechystám,“ nerobí si ťažkú hlavu s farbou vlasov "Gero".

Aká by to bola futbalová kabína, ak by na takúto zmenu okamžite nezareagovala. „Ako hodnotíš nový vzhľad spoluhráča?“ Položili sme otázku Luborovi Knappovi. „Myslíš Diega Armanda Hlohovského? Malý, silnejší, čiernovlasý, celý Maradona," vytasil sa s novou prezývkou pre útočníka kapitán AS. Vo vážnejšom tóne dodal: "Bol som zvyknutý na jeho blond vlasy. Podľa toho som ho v zápasovej rýchlosti neraz identifikoval. Čo už, budeme si musieť zvyknúť na jeho nový imidž.“ Svoj postreh pridal aj asistent trénera Ivan Vrabec: „Keď som prišiel do kabíny, chvíľu mi trvalo, kým som ho spoznal. Najviac sa ale zrejme čudoval šofér autobusu. Darmo som mu hovoril, že to nie je žiadny nový hráč, ale Hlohovský. Neveril mi.“

Zmenu pochopiteľne zaregistrovali aj "muchachos" z Argentíny. „Po víťazstve sa rozhodol pre zmenu. Dúfam, že podobný jav nastane aj v našich výsledkoch. Po Košiciach chceme ďalšie trojbodové zápasy. Bodaj by ich séria trvala dlhšie ako Filipova čierna farba vlasov,“ usmial sa David Depetris poznajúc spoluhráča s občasnými chúťkami navštíviť kaderníctvo. Pohľad na uhľovo čierne vlasy neznepokojil ďalšieho Juhoameričana v tíme AS. Napriek enormnej snahe personálu v salóne, ostal Aldo Báez naďalej majiteľom najtmavších vlasov v mužstve. „Filip dal gól a prefarbil sa na čierno. Keď dám gól ja, možno skúsim blond,“ vyceril snehobiele zuby Báez. Nuž, Aldo, berieme ťa za slovo a tešíme sa na blondiaka z Buenos Aires.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa