Aktuality - archiv 22.1.2014

Dve vysoké prehry na Strahove proti Sparte

AC Sparta Praha - AS Trenčín 6:3 (2:1) a 5:1 (1:0)

Zverenci trénerského kvarteta Ševela, Vrabec, Cifranič, Hodál uzavreli sústredenie v českom Nymburku dvojzápasom proti Sparte Praha. Na ihrisku akadémie lídra Gambrinus ligy prehrali oba zápasy – 3:6 a 1:5. O góly AS sa postarali Tomáš Malec, Gino van Kessel, Patrik Mišák a Moses Simon. Hoci výsledky vyzerajú pre náš tím hrozivo, dianie na ihrisku celkom nezodpovedá výške skóre.

[youtube]RwhGEoGeJJc[/youtube]

AC Sparta Praha - AS Trenčín 6:3 (2:1)

Stretnutie sme začali vynikajúco. Hneď v úvodnej minúte obral Malec brankára Sparty o loptu a poslal AS do vedenia. S pribúdajúcimi minútami však prišla prevaha domáceho mužstva. V 16. a 18. min sa ale dvakrát vyznamenal brankár Volešák. Ani náš tím však nezostal bez šancí. Po aktívnom napádaní sa dostal k strele opäť Malec, no minul. V 30. min potiahol akciu Jairo, ale krížna strela Van Kessela neletela medzi žrde. Desať minút pred prestávkou Volešák neudržal tvrdú strelu a Švejdík poľahky vyrovnal. Už o päť minút neskôr prišla chyba mužstva a náš brankár zložil v pokutovom území jedného z hráčov súpera. Nasledovala penalta a Lafata sa nepomýlil – 1:2.

V úvode druhej časti zápasu sme opäť ťažili z aktívneho presingu. Sparťania však loptu po rohovom kope Mišáka vykopli z bránkovej čiary. Šancu Jaira po akcii Kingsleyho zlikvidoval domáci brankár. Nevyužité šance Sparta potrestala. V 55. min upravil po kombinácii Lafata na rozdiel dvoch gólov. Po hodine hry prišli chvíle Van Kessela. Dvakrát ho spoluhráči uvoľnili, avšak ani raz neuspel. Následne prišiel ďalší trest. V 62. min tečoval loptu do vlastnej siete Rundič a o chvíľu skóroval Kadeřábek – 1:5. Tím okolo kapitána Volešáka sa však nevzdal. Šancu Frimmela sme ešte nedotlačili do siete a gólové neboli ani strely Mišáka a Kingsleyho. Ďalšiu tutovku zahodil Van Kessel, ktorý sa však v 75. min konečne presadil – 2:5. V 82. min znížil na rozdiel dvoch gólov Mišák, ale posledné slovo patrilo Sparte. Juliš upravil na konečných 6:3 pre tím z Letnej.

Góly: 35. Švejdík, 41. Lafata (11 m), 55. Lafata, 62. Rundič (vl.), 64. Kadeřábek, 83. Juliš – 1. Malec, 74. Van Kessel, 82. Mišák

Domáci: Čech – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa – Mareček, Vacek, Hušbauer – Dočkal, Přikryl – Lafata (70. Juliš)

Hostia: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, Kingsley - Baéz - Van Kessel, Mišák, Holúbek, Jairo - Malec (46. Frimmel)

Rozhodovali: Černý – Jan Váňa, Šmakal

Divákov: 200

 

AC Sparta Praha - AS Trenčín 5:1 (1:0)

Sparta sa už v 5. min ujala vedenia, keď po rohovom kope otvoril skóre stretnutia Karafiát. Následne nastrelil Juliš žrď. Zápas sa odohrával prevažne v strede poľa a mladý tím AS hral proti tímu Sparty s viacerými skúsenými borcami vyrovnanú partiu. V 23. min sa vytiahol náš brankár Šemrinec. 

V druhom polčase sme si dokázali vypracovať aj gólové príležitosti, hoci druhý vzájomný súboj bol na šance skúpejší ako ten prvý. V 70. min však vybojoval loptu Simon a ponad brankára Sparty do prázdnej brány vyrovnal. Nasledovala však silná desaťminútovka domácich. V 73. min poslal svojich hlavou do vedenia Brabec, v 76. min po kombinácii uspel Sýkora a v 80. min zasunul center do brány bezmocného Šemrinca Schick. Desať minút pred záverečným hvizdom sa dvakrát predviedol jeden z najlepších na ihrisku Mondek. Najskôr ale mieril spoza pokutového územia tesne mimo a následne do pravej žrde. V 87. min upravil Sýkora na konečných 5:1 pre Spartu.

Góly: 5. Karafiát, 73. Brabec, 76. Sýkora, 80. Schick, 87. Sýkora – 71. Moses

Žlté karty: 21. Hajradinovič

Domáci: Nguyen – Karafiát, Brabec (80. Hovorka), Deli (73. Polom), Hybš – Matějovský (66. Čavoš), Čermák, Vácha – Reiter, Krejčí (62. Sýkora) – Juliš (46. Schick)

Hostia: Šemrinec – Bero, Ramón, Ranko, Skovajsa - Bariš - Moses, Hajradinovič (32. Opatovský), Bezák (65. Vlček), Mondek - Sabler (76. Frimmel)

Rozhodovali: Lerch – Šmakal, Jan Váňa

Divákov: 80

 

foto: Svatopluk Samler (http://fotosamler.rajce.idnes.cz)

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa