Aktuality - archiv 1.11.2013

Pred sebou veľa práce, aby bola hra podľa predstáv

Marek Dobiáš: „Teší ma, že máme v tíme silné individuality, je v ňom až pätica reprezentantov do devätnásť rokov“

Z úspešného minulosezónneho kádra tímu do 19 rokov zostala iba dvojica reprezentačných brankárov Róbert Bačík a Adrián Chovan. Tréner najstaršej dorasteneckej kategórie Marek Dobiáš tak má náročnú úlohu, zosúladiť novotvoriaci sa tím. 

Dôsledkom zrušenia kategórie do osemnásť rokov sa v tohtoročnej „devätnástke“ zlúčili dve mužstvá. Na začiatku prípravy v kádri figurovalo až 32 hráčov, dnes ich je dvadsať aj s dvojicou gólmanov. „Príprava na sezónu nebola jednoduchá. Časový priestor nebol veľký a mali sme mierne problémy skonsolidovať sa. Postupne sa nám to podarilo, no trápia nás zranenia a kartové tresty. Cítim, že máme pred sebou ešte veľa práce, aby naša hra bola taká, akú si predstavujeme,“ povedal tréner Marek Dobiáš. 

Podľa slov kormidelníka sa v jeho tíme nachádza viacero výrazných individualít, medzi ktorými dominujú mládežnícki reprezentanti. „Toto mužstvo má inú tvár ako to z predchádzajúceho roka. Ich výhodou bolo, že boli spolu dlhé roky a mali za sebou viaceré úspechy. My za sebou máme iba zopár mesiacov a súčinnosť tímu preto nemôže byť na takej úrovni. Teší ma, že máme v tíme silné individuality. Je v ňom až pätica reprezentantov do devätnásť rokov. Viacerí hráči už trénujú so seniorským tímom, čo ich posúva ďalej,“ pokračoval Dobiáš. 

Za posledné dve sezóny mal Trenčín v podobe Gabriela Bezáka a Samuela Čentéša najlepších strelcov dorasteneckej ligy. V tomto ročníku sa na čele kanonierov ligy do 19 rokov pohybuje Roman Sábler. V trinástich zápasov nastrieľal úctyhodných jedenásť gólov. „Berie na seba ťarchu strieľania gólov a ide mu to. So svojou pozíciou sa vyrovnal veľmi dobre. Je to typický šestnástkový hráč. Vie si loptu zakryť, podržať a je silný v osobných súbojoch,“ povedal na margo svojho zverenca Dobiáš. 

Zatiaľ čo v domácom prostredí jasne dominujeme, na ihriskách súperov je to o niečom inom. Veľké chyby v obrane stoja mužstvo lepšie výsledky a aj vyššie postavenie v tabuľke. V poslednom zápase na pôde súpera v Senici (1:7) si pripísali najvýraznejšiu prehru v tejto sezóne. „Výsledok je pre nás príliš krutý. Vyhoreli sme v obrannej činnosti. Čo sa týka predvedenej hry, nebolo to také zlé,“ dodal na margo posledného zápasu tréner. 

Autor: mj
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa