Zápasy - archiv 31.5.2008

Smutná rozlúčka po prehre s Nitrou

FC Nitra - AS Trenčín 3:0 (2:0)

AS Trenčín sa s najvyššou slovenskou súťažou rozlúčil po prehre na ihrisku FC Nitra (0:3). Tím Martina Stana tak minimálne rok bude pôsobiť v I. lige.

Stretnutie začalo úvodnými pokusmi pred oboma bránami, no Karlík ani Depetris úspešní neboli. Skóre otvoril v 20. minúte kanonier Semeník, ktorý po prudkom centri Kostolániho dosiahol hlavou 8. tohtosezónny gól. Ten istý hráč poslal o päť minút neskôr do pokutového územia Kostolániho a po jeho presnej prihrávke zostal Grajciar osamotený pred brankárom Trenčína Rožníkom a bez problémov rozvlnil sieť. V 32. minúte sa po prihrávke Grubera dostali do streleckých pozícií Semeník a Kostoláni, no skóre sa nemenilo. Do prestávky sa ešte Trenčania Sluiter a Baez strelami z diaľky pokúšali zmeniť stav, no rovnako neúspešne.

V 60. minúte mohli hostia znížiť, po akcii Sluitera a strele Gergela nenašiel presnú mušku sám pred Tujvelom striedajúci Chanti. V 72. minúte si mohol po dvoch asistenciách pripísať do zápasových štatistík gól Kostoláni, no po centri Čemana zle trafil loptu. V ďalšom priebehu Nitrania kontrolovali hru, snažili sa udržať loptu na svojich kopačkách. Napriek tomu Trenčania v závere pohrozili pokusmi Horvátha a Chantiho. Skóre však v nadstavenom čase uzavrel Grajciar po teči jedného z Trenčanov.

FC Nitra - AS Trenčín 3:0 (2:0)

Góly: 25. a 90. Grajciar, 20. Semeník

Žlté karty: 23. Marček, 44. Baez, 59. Jakúbek (všetci Trenčín)

Červené karty: 74. Baez (Trenčín) za dve ŽK

Domáci: Tujvel - Čeman, Karlík, Janíček, Ďatko - Grajciar, Gruber (73. Liluašvili), Štajer, Kostoláni, R. Sloboda (84. Leško) - Semeník (48. Vrána)

Hostia: D. Rožník - Čögley, Cs. Horváth, Marček, Addai (35. Jakúbek) - Jašurek (56. Chanti), Gergel, Hlohovský, Baez, Sluijter - Depetris (79. Godál)

Rozhodovali: Kačenga - Ružbarský, Likavský

Divákov: 3720

Pavel Hapal (tréner Nitry): "Na zápas sme sa pripravili kvalitne, vedeli sme, že len víťaztvo nám zaručí tretie miesto. Po druhej polovici sme sa uspokojili, prestali sme behať, kombinovať a super mal niekoľko príležitostí. Napokon sme dali šťastný gól a chcel by som chlapcom za celú sezónu poďakovať, pretože dosiahli niečo, s čím tu možno nikto nepočítal."

Martin Stano (tréner Trenčína): "Hlavne v prvom polčase sme hrali vyslovene zle, bez bojovnosti a nasadenia, súperovi sme dali obrovské množstvo priestoru z čoho rezultovali úvodné dva góly. Druhý polčas bol lepší, škoda nevyužitých šancí, preto sme tam, kde sme. Nitra pôsobila futbalovejšie a vyhrala zaslúžene."

foto: sita.sk

Autor: sita
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa