Aktuality - archiv 23.5.2008

Futbalový svet na Mierovom námestí

Brána AS Trenčín jednou z najnavštevovanejších atrakcií na "Dni klaunov".\r\n

Sobotné poludnie v Trenčíne patrilo  najmä deťom. Už piatykrát si frekventované Mierové námestie „sprivatizovali“ organizátori benefičnej akcie "Deň klaunov". Podobne ako vlani, aj tentoraz sa na dobročinnom podujatí podieľal aj futbalový klub AS Trenčín. Na námestí mu patrilo jedno z deviatich stanovíšť, kde mohli deti získať pečiatky slúžiace ako platidlo za kresbičky a iné detské výtvory.

Futbalisti si rozložili svoj stan kúsok od vchodu na Mestský úrad. Skupina mladších dorastencov dozerala na deti všetkých vekových kategórií. Úlohou súťažiacich bolo dať gól. Nebolo to však také jednoduché. Brána bola totiž zatarasená plachtou, na ktorej bolo päť otvorov. Iba tieto prepustili loptu do siete. Rady budúcich futbalistov boli čoraz dlhšie. Dievčatká, chlapci, malí i veľkí. Do streleckej súťaže sa zapojili dokonca aj samotní klauni. Všetci chceli získať cenu. Sladké cukríky a futbalový album na nálepky získali napokon všetci, ktorí sa o dosiahnutie gólu pokúsili. Atraktívna futbalová súťaž patrila medzi jedno z vyhľadávaných lákadiel slnečnej soboty.

"Deň klaunov" je dobročinné podujatie slúžiace na propagáciu fondu Dr. Klauna. Aj tento rok sa na vydarenej akcii vyzbierala nemalá suma. Z fondu sa financujú divadelné predstavenia pre deti, ktoré z rôznych dôvodov musia časť svojho detstva stráviť odlúčené od rodičov. Ide predovšetkým o mentálne postihnuté deti v ústavoch, ale aj o deti v liečebniach a nemocniciach po celom Slovensku, kde ich "doktori klauni" navštevujú.

Tradičné podujatie prináša každoročne aj pokus o prekonanie jedného z detských rekordov. Tentoraz bolo úlohou návštevníkov námestia vytvoriť najpočetnejšiu živú reťaz detí s hračkami. Spočiatku sa najmenším do reťaze príliš nechcelo, ale vďaka aktívnej pomoci veselých klaunov sa ich hanblivosť rýchlo rozptýlila. Had, pozostávajúci z detí, bol čoraz dlhší a dlhší. Keď Igor Svítok z agentúry Slovenské rekordy vyhlásil konečné číslo 512, prítomní klauni popadali na zadky, pretože deťom na Mierovom námestí sa podarilo pokoriť doterajšie maximum z roku 2004.

Autor: astn, sita
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa