Zápasy - archiv 26.5.2013

Sezónu sme uzavreli víťazstvom v Zlatých Moravciach

ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 1:2 (0:2)

Hráči AS Trenčín zvíťazili v záverečnom 33. kole najvyššej domácej súťaže na ihrisku ViOnu Zlaté Moravce 2:1 (2:0).  O góly AS sa postarali František Kubík a Samuel Štefánik. V konečnej tabuľke sme obsadili historické tretie miesto a postúpili sme do Európskej ligy.

Úvodnú polhodinu sa hral typický medzišestnástkový futbal s množstvom nepresností na oboch stranách. V 13. min Mészáros preniesol hru na Orávika, jeho prihrávku na Bernátha vystihol Volešák. V 18. min sa šikovne uvoľnil na hranici šestnástky Frimmel, z uhla mieril iba do bočnej siete. Po polhodine hry prišla pekná akcia po osi Mészáros - Hodek - Bernáth, ktorému pred Volešákom chýbal krok. Do vedenia išli hostia v 32. min, keď Štefánik kolmicou vysunul Kubíka, ktorý vedľa bezmocného Kuciaka skóroval - 0:1. Skóre sa opäť menilo v 36. min, keď Štefánikova strela z 22 metrov bola nepríjemne tečovaná a skončila v sieti prekvapeného Kuciaka - 0:2. V závere prvého dejstva mohol domácich vrátiť do stretnutia Hodek, jeho strela však skončila mimo. 

Úvodné minúty druhého dejstva patrili aktívnejšiemu AS. V 51. min Štefánik rozohral štandardnú situáciu, Holúbkovej strele z desiatich metrov chýbali centimetre. Po hodine hry sa po Štefánikovej prihrávke v čistej šanci ocitol Kubík, jeho strelu v poslednej chvíli odvrátil na roh Pintér. Kontaktný gól priniesla 66. min, keď sa po zákroku Ramóna na Bolinhu kopal pokutový kop, ktorý sám Bolinha bezpečne premenil - 1:2. V 69. min mal vyrovnanie na kopačke Hodek, ktorý z rohu malého vápna mieril iba do bočnej siete. V 75. min aktívny Bolinha nabil Orávikovi, ktorého strela z osemnástich metrov len tesne minula pravú žrď Volešákovej bránky.

ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 1:2 (0:2)

Góly: 66. Bolinha (11 m) - 32. Kubík, 36. Štefánik

Žlté karty: 65. Orávik - 30. Holúbek, 66. Ramón, 68. Baéz

Domáci: M. Kuciak - Pavlenda, Pintér, Ondráš, Korman (56. L. Kováč) - Obročník - K. Mészáros, Hodek, Bolinha, Orávik - Bernáth (84. Ondrejka)

Hostia: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, R. Mazáň - Lobotka - F. Kubík (90. Mondek), Štefánik, Holúbek, Frimmel (64. Baéz, 85. Adi) - William

Rozhodovali: Špaček - Vindiš, Jankovič

Divákov: 1024

Povedali po zápase:
Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Gratulujem súperovi k víťazstvu, my sme sa borili s problémami prakticky celú jar. Stretnutia sme odohrali s desiatimi až dvanástimi hráčmi. Aj dnes chlapci dreli, chceli vyhrať, ale vyššia kvalita bola na trenčianskej strane." 

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Naše víťazstvo je nádherné, ukončilo jeden skvelý projekt, ktorý priniesol výborné výsledky. Dnešné víťazstvo nebolo jednoduché, pretože stál proti nám húževnatý súper. Ďakujem chlapcom za skvelú sezónu, prajem im veľa úspechov do ďalšej."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa