Zápasy - archiv 11.5.2013

Prehra v Senici, rozhodol pokutový kop

FK Senica - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Zverenci trénera Adriána Guľu prehrali na ihrisku FK Senica 0:1 (0:1), keď o výsledku stretnutia rozhodol premenený pokutový kop Jurajom Piroskom.

Na Záhorí sa stretli dve mužstvá bojujúce o druhé miesto. Úvod patril AS, ktoré bolo aktívnejšie. V ôsmej minúte Kubíka v dobrej gólovej šanci vychytal Švenger. Ten istý hráč nebezpečne strieľal aj v dvanástej minute, lopta išla tesne vedľa. Postupne sa hra vyrovnala a do príležitostí sa dostali aj Seničania. V sedemnástej minúte lopta po Kalabiškovej strele letela tesne nad. O desať minút s problémami zneškodnil brankár Volešák strelu domáceho kapitána Kóňu. O malú chvíľu na to, Mazáň sfauloval v pokutovom území Diviša a Piroska sa z pokutového kopu nemýlil - 1:0. Diviš bol aktívny aj v ďalších minútach. V 30. min lopta po jeho strele letela mimo našej bránky a o sedem minút neskôr jeho strelu z otočky zneškodnil brankár Volešák. 

V druhom polčase sa Seničania zamerali iba na udržanie výsledku, čo sa im aj v konečnom dôsledku podarilo. Loptu sme mali prevažne v našej moci, no nedostali sme sa do vážnejšej gólovej príležitosti. Najnebezpečnejšou bola hlavička striedajúceho Adiho v 57. min, lopta však letela tesne vedľa. Na druhej strane mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Kalabiška, ktorý si narazil loptu s Piroskom. Zakončoval do prázdnej bránky, no Lobotka jeho pokus na bránkovej čiare stihol odkopnúť do bezpečia.

FK Senica - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Góly: 29. Piroska (z 11 m)

Žlté karty: 34. T. Kóňa, 44. Brabec - 28. R. Mazáň, 63. F. Kubík

Domáci: Švenger - Wijlaars, P. Pavlík, Brabec, Patrik Mráz - J. Križko, T. Kóňa - Kalabiška (90.+ Krajčík), Piroska (90.+ Jirásek), Štepanovský - Jaroslav Diviš (81. R. Blackburn)

Hostia: Volešák (73. Bartalský) - Čögley (81. Mondek), Ramón, Kleščík, R. Mazáň - Holúbek, Lobotka - Mazan (46. Adi), Štefánik, F. Kubík - William

Rozhodovali: Samotný - Slyško, Bednár

Divákov: 2211

Povedali po zápase:
Vladimír Koník (tréner Senice): "Hráči si uvedomovali, čo sa stalo minulý týždeň s Myjavou. Počas celého týždňa som na nich apeloval, že nestačí, keď sa počas celého týždňa pripravujú v tréningu, že nestačí, keď ich ja ako tréner motivujem. Musia sa v prvom rade pripraviť na stretnutie sami. Dnes ukázali, že sa to dá. Proti Trenčínu som mal motiváciu navyše, najmä pre prezidenta klubu Viktora Blažeka, ktorý je pre mňa človek s veľkým Č. Potvrdila sa stará pravda, že nevíťazí mužstvo, ktoré dlho drží loptu, ale to, ktoré vyhrá viac súbojov. Hrali sme na výsledok a ten je pre nás priaznivý."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Bol to pre nás prestížny duel. Hralo sa o druhé miesto. Mali sme výborné úvody oboch polčasov. Či už začiatok prvého dejstva, keď sme sa dostali do dvoch dobrých gólových pozícií, alebo úvod druhej štyridsaťpäťminútovky, ktorý bol tiež v našej réžii. Vyrušila nás penaltová situácia, no dostali sme sa opäť do hry a svojim spôsobom sme súpera zavreli a mohli sme minimálne vyrovnať. Z môjho pohľadu je to preto strata bodov."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa