Zápasy - archiv 17.3.2013

Po nepremenených šanciach remíza so Zlatými Moravcami

AS Trenčín - ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

Zverenci trénera Adriána Guľu remizovali na domácom trávniku s ViOnom Zlaté Moravce 1:1 (0:1). Súper sa ujal vedenia ešte v prvom polčase. O vyrovnanie sa v závere stretnutia postaral brazílsky útočník William. Najmä v druhom polčase sme na ihrisku výrazne dominovali. O víťazstvo nás však pripravilo množstvo nepremenených šancí.

Hneď v úvode stretnutia si loptu vymenili Kubík s Lobotkom. Prvý menovaný však v rozhodujúcom momente neustál súboj s hráčom súpera. Po štvrťhodine hry sa uvoľnil v pokutovom území ViOnu aktívny Kubík, poslal spätnú prihrávku na Holúbeka, no jeho strela zo siedmich metrov nemala potrebnú razanciu. V 25. min unikol po ľavej strane Orávik. Zasekol okolo Čögleya, ale Volešák strelu k žrdi vyrazil na roh. Na opačnej strane mieril po nacvičenej akcii z rohu len tesne vedľa Holúbek. V 29. min unikol našej obrane Hodek a sám pred Volešákom nezaváhal. Krížnou umiestnenou strelou poslal svoj tím do vedenia. O dve minúty neskôr nastrelil Meszáros spoza šestnástky ľavú žrď. 

V druhom polčase sme súpera zatlačili ešte hlbšie na vlastnú polovicu. Už v 51. min po Candrákovom zákroku na Čögleya sme mali k dispozícii pokutový kop, ktorý nepremenil Holúbek. Kuciak vystihol smer jeho strely a loptu vyrazil. Aj v ďalšom priebehu druhej štyridsaťpäťminútovky sme mali jednoznačne viac z hry. V zakončení sme však boli nedôrazní, chýbala presnejšia finálna prihrávka, alebo potrebný kúsok šťastia. Kubík sa v 60. min ocitol sám pred brankárom ViOnu, ale namiesto strely zvolil nezmyselnú prihrávku na prikrytého Adiho. O pár minút neskôr skákali Adi a Baéz na center Štefánika z priameho kopu, no na loptu nedosiahli. Až v závere zápasu sme zužitkovali nápor na vyrovnanie, keď sa v 86. min pred bránkou dravo presadil tiesnený William. Už o chvíľu neskôr sa brazílsky útočník opäť obtočil okolo obrancu súpera, no tentoraz jeho strela skončila v rukách Kuciaka. V predposlednej minúte ešte mohol rozhodnúť o našom víťazstve Štefánik, no jeho strelu hosťujúci brankár vystihol.

AS Trenčín - ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

Góly: 86. William - 29. Hodek

Žlté karty: 81. Čögley - 51. Candrák, 55. Orávik, 74. Škriniar

Domáci: Volešák – Čögley (85. Frimmel), Ramón, Bednárik, Mazáň (70. Mazan) - Baéz (70. William) - Holúbek, Lobotka, Štefánik, Kubík - Adi

Hostia: Kuciak - Pavlenda, Majerník, Pintér, Chren - Škriniar - Candrák, Meszáros, Hodek, Orávik (90. Mihálik) - Bernáth (74. Furtado)

Rozhodovali: Sedlák - Bobko, Ferenc

Divákov: 2068

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Prvý polčas sme nezvládli podľa našich očakávaní, čo hráčov psychicky rozhodilo, nehrali dobre priestorovo, boli pomalí a netrpezliví. Cez prestávku sme si niektoré veci vysvetlili a keď z hráčov opadlo sklamanie z prvopolčasového výkonu, šliapli sme poriadne na plyn a pritlačili súpera. Nepremenili sme však pokutový kop aj ďalšie šance, napriek tomu nemám príliš čo mužstvu vyčítať, pretože chlapci dreli a chceli v tomto zápase zvíťaziť. Aj keď sa im to nepodarilo, ich prácu v druhom polčase môžem hodnotiť pozitívne, pretože bola podľa našich predstáv."

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Musím mužstvo pochváliť za bojovnosť, pretože hráči hrali so srdiečkom, aj napriek tomu, v akej zložitej situácii sa nachádzame, aj vzhľadom na náš úzky káder. V prvom polčase sme splnili všetko, čo sme si v kabíne povedali, v druhej časti nám už domáci nedovolili v predvádzanej hre pokračovať. Naopak, Trenčín začal hrať svoju typickú hru a my sme už boli menej nebezpeční. Myslím si však, že pre divákov to bol výborný futbal a so zaslúženým ziskom bodu sme určite spokojní."

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa