Aktuality - archiv 27.2.2013

Konkurencia v tíme posúva Ďurišku vpred

Lukáš Ďuriška: "Obdobie, kedy som pauzoval mi ukázalo, že treba byť maximálny profesionál a starať sa o seba"

Už viac ako polroka neokúsil boj o ligové body. V príprave pred začiatkom sezóny si v Trenčianskych Tepliciach poranil koleno tak nešťastne, že ho čakala plastická operácia. Dnes je už Lukáš Ďuriška pripravený na plnú zápasovú záťaž.

„Cítim sa dobre. Viem, že to už nikdy nebude také ako predtým, ale hovorí sa, že hráči po zranení bývajú ešte lepšie pripravení, ako pred ním. Koleno drží a v príprave makám spoločne s ostatnými spoluhráčmi na sto percent. Všetko zlé je na niečo dobré. Obdobie, kedy som pauzoval mi ukázalo, že treba byť maximálny profesionál a starať sa o seba,“ povedal na úvod v dobrej nálade Lukáš Ďuriška.

Zo začiatku bolo pre dvadsaťročného stredopoliara náročné zvyknúť si na veci, ktoré predtým nepoznal. „Bolo to iné. Cítil som akoby mi v kolene občas niečo preskakovalo. Radil som sa aj s chalanmi, ktorí majú podobné skúsenosti a tí ma ubezpečili, že je to normálne. Po porade s trénermi som na chvíľku zvoľnil. Keď sa koleno ustálilo, opäť som šiel naplno,“ pokračoval rodák zo Soblahova.

Hoci v úvode koleno chránil špeciálnou bandážou, po porade s fyzioterapeutom ho nadobro odložil. „Povedal mi, nech to radšej nenosím. Koleno by si mohlo zvyknúť na oporu a neskôr by nemuselo zvládať záťaž,“ poznamenal Ďuriška.

Verí v úspešný reštart

Na svojom konte má dve cenné mládežnícke trofeje. V roku 2011 sa dostal medzi najlepších futbalistov na Copa Amsterdam a v klube ho vyhlásili za najlepšieho futbalistu do 19 rokov. Po niekoľkomesačnej odmlke, tak návrat na futbalové trávniky môže vnímať ako novú kapitolu vo svojej kariére. „Budem to mať náročné. V tíme je silná konkurencia. Aj to je jednou z vecí, ktoré ma posúvajú vpred. Hoci sme v Trenčíne poväčšinou mladí hráči, v modernom futbale nerozhoduje vek, ale kvalita,“ prízvukoval Ďuriška.

Motivácia na lavičke

V poslednom prípravnom zápase pred jarnou corgoňligovou premiérou sa Lukáš Ďuriška prepracoval na zápasovú súpisku. Do zápasu nezasiahol, no už nominácia na „generálku“ mu vliala nové sily. „Potešil som sa, keď mi tréner oznámil, že budem figurovať v zápise o stretnutí. Cítim, že som späť v kabíne, že môžem tímu pomôcť. Bral som to ako malý motivačný darček,“ dodal na záver futbalista, ktorý polroka hosťoval v holandskom Apeldoorne.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa