Zápasy - archiv 22.3.2008

AS presne pol roka bez víťazstva

AS Trenčín - FC Nitra 1:2 (0:1)

AS Trenčín je presne pol roka bez víťazstva. Posledný tím najvyššej domácej súťaže prehral počas víkendu doma s FC Nitra 1:2 (0:1) a ťahá šnúru deviatich prehier v rade. Od septembrového domáceho triumfu nad Zlatými Moravcami je dvanásť duelov bez plného bodového zisku a na predposledný Senec momentálne stráca sedem bodov.

Trenčania nastúpili na ďalší dôležitý zápas bez piatich hráčov základnej zostavy, ale v úvodných minútach sa to na ich hre neprejavilo. Bolo to však aj vďaka vyčkávacej taktike Nitry. Hostia po prvý raz pohrozili v 23. min, keď nebezpečne mieril Semeník. O chvíľu sa na opačnej strane uvoľnil v pokutovom území Hlohovský, ale jeho strelu zrazila obrana Nitry. Po polhodine hry opäť pohrozil Hlohovský, ale tvrdá strela spoza šestnástky išla vedľa ľavej žrde. Hostia čakali na správny moment a ten prišiel o minútu neskôr, keď nepokrytý Michal Farkaš zužitkoval presný center - 0:1. Oba tímy sa potom na dlhé minúty odmlčali a stretnutie sa odvíjalo väčšinou v strede poľa.

V 56. min mohol vyrovnať Chanti, ale jeho lob odkopol z bránkovej čiary Štajer. Po hodine hry predviedol sólo takmer z polovice ihriska hosťujúci Gruber, ale v záverečných momentoch si odkopol loptu. O desať minút spravil chybu na ľavej strane holandský obranca Van der Ree, no Farkaš minul. O pár minút neskôr už Bača zaváhanie mladého holandského obrancu v drese AS Trenčín potrestal a zvýšil na 2:0 pre Nitru. Desať minút pred koncom duelu vykresal pre domácich nádej aktívny Depretis - 1:2. Najzaujímavejšie momenty prišli v závere. Najskôr Volešák zlikvidoval tri tutovky Nitry vrátane samostatného úniku Grajciara, za čo mohli hostia pykať. Depetris však vo vynikajúcej pozícii však minul a ďalšia snaha Trenčanov už bola neúspešná.

AS Trenčín - FC Nitra 1:2 (0:1)

Góly: 81. Depetris - 31. M. Farkaš, 63. M. Bača

Žlté karty: 26. Marček, 66. Šebek, 84. Čögley - 70. M. Bača, 90.+ Hroššo

Domáci: Volešák - Čögley, Kleščík, Kasálek, Van der Ree (85. M. Rožník) - Hlohovský, Chanti, Marček, Sluijter - Šebek (70. Jašurek) - Križko (70. Depetris)

Hostia: Hroššo - M. Kostoláni, Martin Tóth, Karlík, Ďatko - Štajer - Grajciar (90.+ Čurgali), M. Bača (73. Babic), Gruber, M. Farkaš - Semeník (63. Vrána)

Rozhodovali: Matúš - Balko, Brendza

Divákov: 1575

Martin Stano (tréner Trenčína): "Pre diváka to bol určite veľmi zaujímavý zápas. Hrali sme proti kvalitnému súperovi a na začiatku sme boli Nitre vyrovnaným partnerom. Znova sme však dostali prvý gól a z tejto situácie sa len veľmi ťažko dostávame. Stále doplácame na chyby a nepremieňanie šancí, ktorých sme v závere stretnutia pri hre vabank mali dosť aj na vyrovnanie. Niektorí naši hráči sa však momentálne len učia hrať profesionálny futbal a hoci nasadenie a chcenie je obrovské, nemáme žiadne výsledky."

Pavel Hapal (tréner Nitry): "Nečakali sme, že by to pre nás mal byť ľahký zápas. Vyvíjalo sa to priaznivo a hoci sme na začiatku nehrali príliš dobre, napriek tomu sme išli do vedenia. Potom sme pridali druhý gól. Som však veľmi rozladený z toho, že sme zápas nerozhodli, šance sme mali. Domáci strelili kontaktný gól a na konci sa duel zbytočne zdramatizoval. Napriek tomu však môžem vysloviť spokojnosť so ziskom troch bodov."

foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa