Zápasy - archiv 8.3.2008

Ďalšia prehra na konte AS

AS Trenčín - MFK Košice 1:2 (0:1)

AS nezastavilo sériu prehier, ktorú odštartovalo ešte počas jesennej časti najvyššej domácej súťaže, ani v prvom jarnom súboji na Sihoti, keď podľahlo MFK Košice 1:2 (0:1). Trenčania prehrali už siedmy zápas v rade a stále sú tak na dne ligovej tabuľky.

Oba tímy hrali v prvom polčase až príliš opatrne, akoby mali jeden z druhého až prílišný rešpekt. Pekných akcií bolo ako šafránu a ani tempo hry nebolo vysoké. V 18. min Šebek efektne pätičkou vysunul Sluijtera, ktorého tvrdú strelu vyrazil spod brvna brankár hostí Putnocký. V 31. min ho delovkou z 20 metrov preveril aj Gergel, skóre sa však paradoxne menilo až tesne pred prestávkou na opačnej strane. Po krídle unikol v 44. min Kolbas a jeho prihrávku usmernil na päťke nedôsledne strážený Novák do odkrytej bránky - 0:1.

Gól do šatne domácich zaskočil a do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie Košice. Tím z východu Slovenska sa dostal aj do šancí. V 57. min Bicákovu tvrdú strelu z päťky gólman Rožník vykopol a v 68. min znovu Bicák zaváhal vo výbornej pozícii. Domáci sa nedokázali dostať do hry a v druhom polčase si nevypracovali príležitosť na skorigovanie skóre. V 83. min neuspel na päťke osamotený Majerník. Košice však aj tak zvýraznili svoje zaslúžené víťazstvo v 87. min, keď najskôr Jurčo napálil do brvna a Novák hlavičkou dorazil loptu do prázdnej bránky - 0:2. V nadstavenom čase holandský legionár Sluijter takisto hlavičkou predsa len strelil aspoň čestný úspech trápiaceho sa Trenčína.

AS Trenčín - MFK Košice 1:2 (0:1)

Góly: 90.+ Sluijter - 44. a 87. J. Novák

Žlté karty: 45. Gergel, 82. Kleščík - 10. Bicák

Domáci: D. Rožník - Godál, Cs. Horváth, Kleščík, Kasálek - Marček (63. Jašurek), Gergel, Báez (76. Chanti), Sluijter - Depetris, Šebek (63. Hlohovský)

Hostia: Putnocký - Školník, Džogan, Bašista, Roman Šimko - Pavol Majerník - Viazanko (69. Cicman), Kolbas, Milinkovič (89. J. Majoroš), Bicák (85. P. Jurčo) - J. Novák

Rozhodovali: P. Hrčka - Kubačka, Cuninka

Divákov: 2030

Martin Stano (tréner AS Trenčín): "Za náš výkon v tomto zápase sme si nezaslúžili bodovať. Prvý polčas bol ešte vyrovnaný, v jeho závere sme však dostali gól a v druhom polčase to už bolo z našej strany chaotické. Zle sme kombinovali, príliš veľa chlapcov hralo pod svoj výkonnostný štandard. Žiaľ, našej hre chýbalo aj srdce, na ihrisku sa musíme o výsledok pobiť oveľa viac."

Ján Kozák st. (tréner MFK Košice): "Prvý polčas nebol z našej strany dobrý, pretože po predchádzajúcom zápase sme urobili štyri zmeny v zostave a hráči sa zohrávali trochu dlhšie. Naviac aj domáci hrali poctivý futbal a dobre vykrývali priestor. Vedeli sme, že toto stretnutie bude o tom, kto strelí prvý gól. Podarilo sa to nám a keďže po prestávke bola už naša hra dobrá s peknými kombinačnými prvkami a ťahom na bránku, môžem vysloviť spokojnosť."

foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa