Aktuality - archiv 5.7.2012

Devätnástku chválili za okulahodiaci herný prejav

Ján Blaháč: „Nechceme sa zamerať na obranu s cieľom kaziť súperovi hru a spoliehať sa na rýchle brejky. Našou úlohou je dôkladne založiť útočnú akciu už od brankára a cez obrancov“\r\n\r\n

Najstarší dorastenci obsadili v ligovom ročníku ôsme miesto. Tím pod vedením trénera Jána Blaháča sa prezentoval pohľadným futbalom s dôrazom na ofenzívnu fázu. Mužstvo pod jeho vedením urobilo krok vpred.

„Pohľad na tabuľku neodzrkadľuje kvalitu tímu, s ktorým som počas uplynulej sezóny pracoval. Určite sme na tom boli oveľa lepšie, ako ukazuje samotné postavenie. Bolo to sčasti spôsobené aj tým, že ani v jednom zápase sme nehrali v plnej sile,“ povedal Ján Blaháč.

Ofenzívne poňatie hry, vysoký pressing a herná dominancia zdobila "devätnástku" počas celej sezóny. O našom správnom smerovaní utvrdzovali trénerov aj uznanlivé pochvaly od zástupcov konkurenčných klubov. „Nesnažíme sa hrať ako väčšina slovenských klubov. Nechceme sa zamerať na obranu s cieľom kaziť súperovu hru a spoliehať sa na rýchle brejky. Našou úlohou je dôkladne založiť útočnú akciu už od brankára a obrancov. Zameriavali sme sa, aby naša stredová formácia bola čo najaktívnejšia a vytvárala si gólové príležitosti. Do útočenia sa zapájali po krídle aj obrancovia. Mierne problémy sme potom mali s rýchlym prechodom do obrannej fázy, ale to je riziko útočného futbalu,“ spomínal na skončenú sezónu Blaháč.

Viacero hráčov z kádra "devätnástky" sa počas sezóny pripravovalo so seniormi. Tomáš Malec, Adam Morong, René Šiko, Gabriel Bezák a Stanislav Lobotka v súčasnosti naplno zarezáva pod trénerom Adriánom Guľom. „Ich výkonnosť preskočila dorasteneckú súťaž. Sú pripravení, aby naplno zabojovali o svoje miesto medzi dospelými. Teraz je už na nich, ako budú narábať so svojim talentom a schopnosťami. Kvalitu majú, závisí na nich, ako sa budú snažiť,“ povedal na margo mladíkov tréner Blaháč.

Autor: mj
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 29.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Michalovce v predaji

V 8. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa