Aktuality - archiv 28.1.2008

Pondelkový večer v holandských médiách v znamení AS Trenčín

Holandský denník - 9. časť

Športoví priaznivci v Holandsku sa pomaly učia vyslovovať názov klubu AS Trenčín. Informácie o jeho tréningovom kempe prinášajú vplyvné médiá aj informačné plagáty umiestnené na viacerých miestach. V pondelok večer si AS Trenčín navyše „sprivatizoval“ televízny i rozhlasový éter.

Počas predpoludňajšieho tréningu stál pri ihrisku vyšší pán pevne zvierajúci puzdro s magnetofónom a mikrofónom. Pozorne sledoval všetky cviky naordinované trojicou Jenner, Ančic, Stano. Občas si urobil nejakú poznámku. Stojac vedľa neho, pustil som sa s ním do debaty. „Teší ma. Volám sa Ronald van der Geer. Som reportérom celoplošného rádia NOS,“ zareagoval na môj pozdrav športový žurnalista. „Priznám sa, o Trenčíne toho veľa neviem. Pár poznámok som si ale vyhľadal v médiách. Najmä na webových stránkach,“ vyťahoval z kapsy osem „A-štvoriek“ posiatych malými písmenami o trenčianskom mužstve. Situácia v klube ma samozrejme zaujíma. Veď vaším vlastníkom je bývalý reprezentant Tschen La Ling. Pracujú u vás aj ďalší uznávaní Holanďania – tréner brankárov Piet Schrijvers a technický kouč Ton Jenner. Najmä títo páni sú dôvodom, prečo som tu. Rozhovor chcem urobiť aj s Thijsom Sluijterom,“ ukazoval prstom na opačnú stranu ihriska, kde si holandský futbalista naťahoval stehenné svalstvo. „Thijs je bývalým hráčom Heraclesu Almelo. Skvelý útočník a skutočný tímový hráč. Pre mňa bolo veľkým prekvapením, keď pred časom opustil holandskú ligu a prestúpil do bulharského Litexu Loveč,“ krútil hlavou van der Geer.

Skúsený novinár nám prezradil, že holandský národ považuje La Lingovo angažovanie sa v slovenskom futbale tak trošku za kuriozitu. Na opačnej strane však potvrdil, že tunajší žurnalisti Trenčín dôkladne mapujú: „Holandské médiá sa veľmi podrobne zaujímajú o váš tím. Viaceré noviny priniesli informácie aj o súčasnom kempe. Veľkú pozornosť pútajú najmä odvážne ciele Tschen La Linga. Jeho ambície, hrať do dvoch rokov v pohárovej Európe, tunajším ľudom imponujú. Celé je to ale trošku zvláštne. Pamätám si ho totiž ako hráča. V tej dobe síce patril medzi absolútnu špičku, bol vynikajúcim technikom, zároveň bol ale nesmierne lenivý. Občas sa však v živote veci menia. Príbeh La Linga je jedným z dôkazov,“ usmial sa reportér rádia NOS. Na záver nám ešte prezradil, že takmer desaťminútovú rozhlasovú reportáž odvysiela v najsledovanejšom večernom čase.

To ale nebolo z pondelkovej mediálnej ponuky o AS všetko. Krátko po 22.00 h nám na izbe zazvonil telefón. „Prepnite si na program TV1. Je tam nejaká reportáž o La Lingovi,“ informoval nás Peter Ančic. V hodinovom programe odpovedal majiteľ AS na množstvo otázok. Na „pretras“ sa dostal aj jeho pästný súboj v ringu s bývalým futbalistom de Wolfom. Komplikovanému holandskému jazyku sme síce príliš nerozumeli, ale napriek tomu sme sa snažili identifikovať každé slovíčko. Komentár bývalého hráča Ajaxu bol našťastie často podopretý fotografiami priamo z Trenčína, takže občas nám v orientácii o čom vlastne Tschen La Ling rozpráva pomohli aj obrázky.

Holanďania považujú La Lingovo účinkovanie na Slovensku za istý spôsob dobrodružstva. Sebavedomý majiteľ klubu, ale takéto názory odmieta. „Do Trenčína sme sa neprišli zabávať, ale tvrdo pracovať a uspieť,“ odkazuje neprajníkom.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa