Aktuality - archiv 30.4.2012

Spartak mal rešpekt, ihrisko zostalo nepokosené

Boris Godál: „Tentoraz budem možno neskromný. S bodom som nespokojný“

Remíza z horúceho kotla Štadióna Antona Malatinského by nejeden tím našej najvyššej súťaže uspokojila. Zverenci trénera Adriána Guľu však opúšťali Trnavu takmer so sklonenými hlavami. Bolo cítiť, že chceli vyhrať. Plný bodový zisk bol totiž na dosah.

„Prežívame čiastočne smútok. Mali sme dve obrovské šance, po ktorých sme mohli súpera zarezať. Najskôr Lester (Peltier) mohol prihrať Davidovi (Depetrisovi) a potom Peter Štyvar dorážal do poloprázdnej brány, no lopta praskla. Bola to smola,“ komentoval po stretnutí Boris Godál, ktorý však uznal aj šance na zvrat na strane súpera. „Tentoraz budem možno neskromný. S bodom som nespokojný,“ dodal jeden z lídrom kabíny AS.

Na ihrisku troch hlavných kandidátov na titul sme v druhej polovici sezóny vybojovali vždy bod. Ani to ale tím spod Čákovho hradu neuspokojuje. „V Žiline a aj v Trnave sme mohli vyťažiť viac. Vždy si treba dávať vyššie ciele. Nemôžeme sa uspokojiť. Treba byť víťazne naladený. Ak je šanca na plný bodový zisk, nemôžeme byť s remízami spokojní.“

Trnava mala najmä v úvode druhého polčasu veľký tlak. Dokázali sme ho však ustáť a po druhom góle Filipa Hlohovského sme sa dostali po druhý raz do vedenia. „Na jeseň to bolo inak. V jarnej časti sa však dokážeme oklepať z tlaku a skórovať. Škoda, že sme to neodtiahli do víťazného konca,“ komentoval Godál.

Jeden z najskúsenejších hráčov AS ešte v prvom polčase po dravom prieniku vybojoval pokutový kop, ktorý Filip Hlohovský premenil. „Spravil som dvoch hráčov. Jeden už nestihol ísť do kontaktu a pustil ma. Pristupujúci obranca sa ale zle rozhodol. Loptu som mal na dlhú nohu, tak som si ju posunul a on ma dal dole,“ komentoval Godál.

Trnava ihrisko nepokosila a nepoliala

Hneď po príchode na trnavský štadión mužstvo zistilo, že Trnava sa na nás náležite pripravila. Inokedy špičkovo pripravený trávnik totiž pripomínal skôr jemne podrastenú piknikovú trávičku v parku. „Tráva bola naozaj vysoká. To iba dokazuje, že súper mal z nás rešpekt. Pri nízkej tráve a poliatom ihrisku by sme hrali rýchlejšie a viac kombinovali. Urobili všetko preto, aby sme tak hrať nemohli. Ja im to nezazlievam. Hrajú o titul a snažia sa robiť všetko pre víťazstvá. Je to vojna a oni sa na to pripravili takto,“ dodal s úsmevom všetranný defenzívny hráč.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa